Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukraina sako atkovojusi 3 kv. km teritorijos aplink Bachmutą
BNS
Scanpix
Karas Ukrainoje.

Ukrainos pajėgos atkovojo nedidelį teritorijos ruožą aplink karo nuniokotą Bachmutą šalies rytuose, tačiau pietiniame fronte nepadarė didesnės pažangos, pirmadienį sakė gynybos ministro pavaduotoja.

„Dar trys kvadratiniai kilometrai buvo išlaisvinti (aplink Bachmutą). Iš viso aplink Bachmutą buvo išlaisvinti 43 kv. kilometrai“, – visuomeninei televizijai sakė Hana Maliar.

„Pietuose padėtis smarkiai nepasikeitė. Mūsų gynėjai toliau žengia į priekį Berdiansko ir Melitopolio sektoriuose“, – pridūrė ji.

Birželį Ukraina pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, siekdama išstumti Rusijos pajėgas iš teritorijų šalies rytuose ir pietuose, tačiau kol kas pasiekė gana nedidelę pažangą.

Gegužę po kelis mėnesius trukusių įnirtingų kovų Rusijos pajėgos, vadovaujamos privačios karinės bendrovės „Wagner“, užėmė Bachmutą, kuriame kadaise gyveno apie 70 tūkst. žmonių.

Ukraina taip pat spaudžia įsitvirtinusias rusų pajėgas šalies pietinėje dalyje.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba praėjusią savaitę naujienų agentūrai AFP sakė, kad jo šalies pajėgos išlaisvins visą rusų užimtą teritoriją, kad ir kiek laiko tai užtruktų.

2023 08 21 10:50
Spausdinti