Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukraina skelbia atkovojusi per 40 gyvenviečių svarbioje Chersono srityje
BNS
Nexta/Telegram
Sudaužyta Rusijos karinė technika.

Kontrpuolimą vykdančios Ukrainos pajėgos atkovojo per 40 gyvenviečių pietinėje Chersono srityje, pirmadienį paskelbė šios svarbios srities administracijos vadovas Dmytro Butrijus.

Rusai pirmosiomis invazijos į Ukrainą dienomis užėmė beveik visą ekonomiškai ir strategiškai svarbaus Chersono regiono, besiribojančio su aneksuotu Krymo pusiasaliu, teritoriją.

Tačiau pastarosiomis savaitėmis ukrainiečių kariuomenė, gavusi iš Vakarų toliašaudės artilerijos, bando šioje srityje vykdyti kontrpuolimą.

Kyjivo pajėgos rengia smūgius rusų kariuomenės sandėliams ir pozicijoms už fronto linijos, taip pat smogė tiltams – svarbiems Maskvos pajėgų Chersono mieste aprūpinimo keliams.

„Šiandien Chersono srityje panaikinta 46 gyvenviečių okupacija“, – nacionalinei televizijai sakė D. Butrijus.

Jis pranešė, kad dauguma atkovotų kaimų yra šiaurinėje srities dalyje, bet išvaduota gyvenviečių ir pietinėje dalyje, netoli Juodosios jūros ir smarkiai bombarduojamos Mykolajivo srities.

Anot pareigūno, kai kurie atkovoti kaimai „90-ia proc. sunaikinti ir šiandien vis dar nuolat apšaudomi“.

D. Butrijus nurodė, kad humanitarinė padėtis srityje „kritinė“, ir pakartojo valdžios raginimą ten dar esantiems žmonėms „evakuotis į saugesnius regionus“.

Praėjusį mėnesį vienas ukrainiečių pareigūnas žadėjo, kad Chersono sritį Kyjivo pajėgos atkovos iki rugsėjo.

Vasario 24 dieną Ukrainą užpuolusi Rusija Chersono miestą užėmė kovo 3 dieną. Tai buvo pirmas didelis rusų pajėgų užimtas miestas.

2022 08 01 16:42
Spausdinti