Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukraina teigia atsitraukiant Rusijai atkovojusi dešimtis kaimų
BNS
Scanpix
Mykolajivas.

Kyjivo pajėgos atkovojo daugiau kaip 40 miestų ir kaimų pietų Ukrainoje, ketvirtadienį teigė prezidentas Volodymyras Zelenskis, Maskvai pranešus, kad jos kariuomenė pradėjo trauktis iš strategiškai svarbaus Chersono miesto.

Tuo tarpu Jungtinės Valstijos paskelbė apie naują 400 mln. dolerių (392 mln. eurų) vertės saugumo pagalbos Kyjivui paketą, į kurį bus įtrauktos gynybos sistemos ir priešlėktuvinės raketos, Ukrainai atsigauna po pastarojo meto masinių Rusijos antskrydžių, nukreiptų prieš svarbią infrastruktūrą.

„Šiandien turime gerų naujienų iš pietų, – sakė V. Zelenskis savo kasdieniame kreipimesi į tautą. – Ukrainos vėliavų, grįžtančių į savo teisėtą vietą, skaičius vykdant gynybinę operaciją jau siekia dešimtis.“

V. Zelenskis sakė, kad iš Rusijos okupacijos buvo „išlaisvinta“ 41 gyvenvietė.

Maskva teigė priėmusi „sunkų sprendimą“ atitraukti pajėgas iš Chersono, o Rusijos gynybos ministerija ketvirtadienį pareiškė, kad jos daliniai manevruoja toje vietovėje.

Pasitraukimas būtų didelė Rusijos nesėkmė regione, kurį Vladimiras Putinas teigė aneksavęs, tačiau pareigūnai Kyjive išlieka atsargūs ir teigia, kad Rusija vargu ar paliks Chersoną be kovos.

2022 11 11 08:56
Spausdinti