Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 18 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukrainiečių atsakas: Rusija virš Belgorodo regiono numušė devynias raketas atnaujinta
BNS
Scanpix
Numuštos raketos padariniai Belgorodo regione.

Rusija antradienį pranešė, kad praėjus kelioms valandoms po to, kai raketomis smogė Ukrainai, pati virš pasienyje esančio Belgorodo regiono numušė devynias Kyjivo paleistas raketas.

Pasak gubernatoriaus, žuvo vienas žmogus.

Gubernatorius Viačeslavas Gladkovas pranešė, kad vienas vyras važiavo automobiliu, kai šalia jo sprogo sviedinys. Jis žuvo vietoje.

Automobilių turgaus teritorijoje taip pat buvo sužeisti keturi žmonės: vyras ir moteris patyrė sužalojimų nuo skeveldrų, o dar du nukentėję vyrai atsisakė gultis į ligoninę.

Be to, viena nukentėjusioji buvo nuvežta į traumatologijos centrą.

Belgorodas jau kelis mėnesius yra Ukrainos taikinys, o praėjusią savaitę įvyko precedento neturintis išpuolis, per kurį žuvo 25 žmonės.

„Keturias raketas virš Belgorodo srities sunaikino budinčios oro gynybos sistemos“, – sakoma Rusijos kariuomenės pareiškime, kuriame priduriama, kad ataka įvyko apie 12 val. vietos (11 val. Lietuvos) laiku.

Jame teigiama, kad ukrainiečių pajėgos paleido balistines raketas „Vilcha“.

Vėliau kariuomenė pranešė, kad virš regiono numušė dar penkias to paties tipo raketas.

Belgorodo srities gubernatorius V. Gladkovas sakė, kad Ukraina taip pat į kelis pasienio kaimus nukreipė dronų ir artilerijos ugnį.

Kyjivas šių pranešimų nekomentavo.

Antradienį pati Rusija surengė atakas Ukrainoje. Po jų sostinėje Kyjive ir šiaurės rytiniame Charkivo mieste žuvo mažiausiai penki žmonės.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį pažadėjo suintensyvinti smūgius Ukrainai. Karinė kampanija tęsiasi jau beveik dvejus metus.

2024 01 02 15:00
Spausdinti