Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJA
Ukrainiečių karinės žvalgybos vadovas: Rusijos FSB gavo užduotį nužudyti J. Prigožiną
BNS
YouTube
Jevgenijus Prigožinas.

Ukrainiečių karinės žvalgybos vadovas Kyryla Budanovas pareiškė, kad Rusijos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) gavo užduotį nužudyti praėjusią savaitę maištą sukėlusį privačios karinės bendrovės „Wagner“ bosą Jevgenijų Prigožiną.

Platformoje „Telegram“ ukrainiečių žvalgybos kanalu penktadienį paskelbtame pranešime cituojamas K. Budanovo interviu su amerikiečių žurnalistu Howardu Altmanu.

„Mes žinome, kad užduotis nužudyti Prigožiną buvo patikėta FSB. Laikas parodys, ar jiems tai pavyks. Vienaip ar kitaip, visi galimi nužudymo bandymai nebus greiti. Jiems prireiks šiek tiek laiko, kad sukurtų atitinkamus metodus ir pasiektų tokį etapą, kai bus pasirengę plataus masto operacijai“ – sakė K. Budanovas.

„Tačiau norėčiau pabrėžti, kad tai didelis atviras klausimas. Ar jie sugebės tai padaryti? Ar jie išdrįs įvykdyti šį įsakymą?“ – kalbėjo jis.

Paklaustas apie emocijas sužinojus apie praėjusį savaitgalį įvykusį J. Prigožino maištą, karinės žvalgybos vadovas sakė: „Bet kokie veiksmai, kuriais siekiama destabilizuoti Rusiją, yra naudingi Ukrainai, todėl buvau geros nuotaikos.“

Jis taip pat patvirtino, kad Ukrainos karinė žvalgyba jau seniai žinojo apie ketinimus vykdyti tokius veiksmus Rusijos teritorijoje.

Praėjusį savaitgalį Rusijoje „Wagner“ užėmė karines bazes pietiniame Rostovo prie Dono mieste ir pagrasino nuversti šalies karinę vadovybę, tačiau galop nutraukė skelbtą žygį prieš Maskvą. Kremlius tada pranešė, kad J. Prigožinas išvyks į Baltarusiją, į ją leista pasitraukti ir „Wagner“ samdiniams.

2023 06 30 12:34
Spausdinti