Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


UKRAINA
Ukrainoje kilus korupcijos skandalui atsistatydina keli aukšto rango pareigūnai
BNS
Pexels
Kijevas.

Keli Ukrainos aukšto rango pareigūnai antradienį paskelbė atsistatydinantys, šalies Gynybos ministeriją supurčius maisto įsigijimo skandalui, o prezidentūrai įspėjus dėl kovos su korupcija priemonių.

Tarp atsistatydinusių pareigūnų yra gynybos viceministras Vjačeslavas Šapovalovas, kuris buvo atsakingas už logistinę paramą kariuomenei.

Apie jo pasitraukimą paskelbusi Gynybos ministerija kiek anksčiau sulaukė kaltinimų, kad pasirašė sutarčių dėl maisto išpūstomis kainomis.

Nors pavadino kaltinimus nepagrįstais, ministerija nurodė, kad pasitraukus V. Šapovalovui „bus išsaugotas visuomenės ir tarptautinių partnerių pasitikėjimas“.

Prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka irgi yra tarp atsistatydinančiųjų.

Socialiniuose tinkluose K. Tymošenka pranešė įteikęs atsistatydinimo pareiškimą ir padėkojo prezidentui už „pasitikėjimą ir galimybę daryti gerus darbus kiekvieną dieną ir kiekvieną minutę“.

Jis paskelbė savo nuotrauką – joje jis laiko ranka rašytą atsistatydinimo pareiškimą – bet sprendimo, kuris buvo patvirtintas prezidento įsaku, priežasčių nenurodė.

Darbo prezidentūroje metu K. Tymošenką buvo įtraukę keli skandalai. Pernai spalį jis buvo kaltinamas tuo, kad naudojosi automobiliu, padovanotu Ukrainai humanitariniams tikslams.

Antradienį taip pat pasirodė Ukrainos Generalinės prokuratūros pranešimas, kad atsistatydina generalinio prokuroro pavaduotojas Oleksijus Symonenka. Daugiau detalių nebuvo pateikta.

O. Symonenka neseniai buvo apkaltintas dėl atostogų Ispanijoje, pranešta, kad jis naudojosi vienam ukrainiečių verslininkui priklausančiu automobiliu.

Pirmadienį savo vakaro kreipimesi prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė draudimą pareigūnams vykti į užsienį su darbu nesusijusiais tikslais.

„Jei jie dabar nori ilsėtis, ilsėsis nepriklausydami valstybės tarnybai. Pareigūnai nebegalės vykti į užsienį atostogoms ar bet kuriuo kitu ne vyriausybės [nustatytu] tikslu“, – sakė V. Zelenskis.

Pranešimai apie atsistatydinimus pasirodė savaitgalį areštavus ir atleidus grobstymu įtariamą Ukrainos bendruomenių, teritorijų ir infrastruktūros plėtros viceministrą Vasylį Lozynskį.

2023 01 24 11:01
Spausdinti