Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukrainoje vis dar pažeista 40 proc. elektros tinklų
BNS
Scanpix
Taisomi elektros tinklai Chersono regione.

Privatus energetikos operatorius DTEK ketvirtadienį pranešė, kad praėjus savaitei po naujausių Rusijos smūgių šalies energetikos infrastruktūrai, dėl kurių sutriko elektros tiekimas milijonams žmonių, beveik pusė Ukrainos elektros tinklų tebėra pažeisti.

„Rusija teroristinėmis raketų atakomis sunaikino 40 proc. Ukrainos energetikos sistemos. Žuvo ir buvo sužeista dešimtys energetikos darbuotojų“, – sakoma įmonės DTEK įraše socialiniuose tinkluose.

Patyrusi žeminančių karinių pralaimėjimų sausumoje, Rusija spalio mėnesį ėmė atakuoti Ukrainos energetikos objektus, padarydama didelę žalą ir sukeldama elektros tiekimo sutrikimus.

Praėjusią savaitę dėl naujausių masinių smūgių šių objektų teritorijose ištisi Ukrainos regionai palikti šaltyje ir tamsoje.

„Elektros inžinieriai daro viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad stabilizuotų padėtį, susijusią su energijos tiekimu“, – teigė kompanija, sakydama, kad jos techninės komandos dirba „dieną ir naktį“, kad greitai sutvarkytų infrastruktūrą.

Valdžia trečiadienį pranešė, kad per pastarąją parą šalyje per su ugnimi susijusias nelaimes žuvo devyni žmonės, ukrainiečiams esant priverstiems ieškoti alternatyvių šildymo šaltinių.

Ketvirtadienį Jungtinės Karalystės gynybos ministerija savo pranešime teigė, kad dėl tebesitęsiančių Rusijos smūgių energetikos infrastruktūrai Ukrainoje patiriamos „masinės, plačiai paplitusios humanitarinės kančios“.

„Tačiau jos, kaip strategijos, veiksmingumas greičiausiai yra susilpnėjęs, nes Rusija jau panaudojo didelę dalį savo tinkamų raketų prieš taktinius taikinius“, – teigiama jame.

2022 12 01 15:59
Spausdinti