Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukrainos brigada „Azov“ grįžo į frontą
BNS
Unian/Ukrainos VRM
Ukrainos „Azov“ brigados kariai.

Ukrainos brigada „Azov“ vėl vykdo karines operacijas fronte, ketvirtadienį pranešė pulkininkas Mykola Uršalovyčius.

Jį cituoja portalas „The Kyiv Independent“.

„Specialiųjų operacijų brigada „Azov“ atsinaujino ir pradėjo vykdyti kovines užduotis Serebrianskio miško rajone“, – sakė Nacionalinės gvardijos karininkas.

Elitinis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų dalinys kovojo su rusais pietinio Mariupolio uostamiesčio prie Azovo jūros apgulties metu. Rusija pernai užėmė Mariupolį po tris mėnesius trukusio mūšio, per kurį didžioji miesto dalis virto griuvėsiais.

2022 metų gegužę Rusijos pajėgoms pasidavė paskutiniai Ukrainos gynėjai, pasislėpę Ukrainos pasipriešinimo simboliu tapusioje Mariupolio metalurgijos gamykloje „Azovstal“.

Pernai rugsėjį paskelbta apie didelius Kyjivo ir Maskvos mainus belaisviais. Ukraina tąsyk atgavo 215 belaisvių, įskaitant karius, vadovavusius „Azovstal“ gynybai.

Ukrainos vadovas Volodymyras Zelenskis sakė, kad penki kariuomenės vadai, įskaitant „Azovstal“ gynybos lyderius, buvo nugabenti į Turkiją vykdant iš anksto parengtą ir su turkų prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu suderintą operaciją.

Ukrainos prezidentūra liepą patvirtino, kad po derybų su Turkijos puse užtikrino „Azov“ karių grąžinimą namo.

Kremlius pasmerkė sprendimą repatrijuoti kelis Ukrainos vadus, kurie pagal susitarimą turėjo likti Turkijoje iki karo pabaigos.

Vienas iš jų, Denysas Prokopenka, liepą užsiminė, kad gali grįžti į frontą.

„Štai kodėl mes grįžome į Ukrainą. Tai mūsų pagrindinis tikslas“, – sakė D. Prokopenka, kuris kartu su kitais nuo rugsėjo gyveno Turkijoje.

2023 08 17 15:19
Spausdinti