Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukrainos pajėgos atrėmė Rusijos atakas prieš Avdijivkos miestą
BNS
Facebook
Karas Ukrainoje.

Ukrainos pajėgos ketvirtadienį nurodė, kad atrėmė Rusijos atakas prieš Avdijivkos miestą rytuose, po to, kai Maskva pareiškė, kad pagerino savo pozicijas šiame mieste.

Šis Donecko srityje esantis miestas Kyjivui yra ir simboliškai, ir strategiškai svarbus. Avdijivka yra netoli Rusijos kontroliuojamo Donecko miesto, kurį nuo 2014 metais iš dalies kontroliavo prokremliški separatistai.

„Mūsų gynėjai drąsiai laikosi gynybos: Avdijivkos srityje jie atrėmė daugiau kaip 10 priešo atakų“, – televizijos transliuotame komentare sakė kariuomenės atstovas spaudai Andrijus Kovalevas.

Trečiadienį Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad jos pajėgos sustiprino savo pozicijas netoli Avdijivkos, kurioje prieš Maskvos invaziją gyveno apie 31 tūkst. gyventojų

Per televiziją Avdijivkos administracijos vadovas Vitalijus Barabašas sakė: „Mes viską atlaikėme, laikėmės savo pozicijų, visos atakos buvo atremtos. Kai kuriose vietose (mes) net bandėme kontratakuoti.“

Jis taip pat pažymėjo, kad padėtis Avdijivkoje šiuo metu yra itin įtempta. Pasak V. Barabašo, tai didžiausias išpuolis prieš miestą nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pasiuntė savo karius į Ukrainą.

„Jau trečią dieną kovos aplink miestą nesiliauja, apšaudomos tiek pozicijos, tiek pats miestas“, – sakė jis ir pridūrė, kad naktį miestas buvo apšaudytas raketomis.

V. Barabašas nurodė, kad šiuo metu uždaryta kokso gamykla „nuolat apšaudoma raketomis ir artilerija“.

Prokremliškas socialinio tinklo „Telegram“ kanalas „Rybar“ teigė, kad Maskvos pajėgos užėmė svarbią aukštumą – šiaurės kryptimi nuo miesto esančią šlako krūvą.

„Rybar“ pareiškė, kad Rusijos pajėgos įžengė į Stepovės kaimą, esantį į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos, ir kad ten vyksta kovos. Ukrainos teigimu, ji atrėmė puolimus į rytus nuo Stepovės kaimo.

Karo analitikai, remdamiesi vietovės vaizdais ir vaizdo įrašais, pranešė, kad Rusija patyrė didelių technikos nuostolių.

Dėl pramonės centro Avdijivkos kovojama nuo 2014-ųjų, kai ją trumpam užėmė Rusijos remiami separatistai. Dabar čia nėra nepažeistų pastatų, vandentiekio ir elektros.

2023 10 12 14:57
Spausdinti