Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukrainos pajėgos išvadavo dar vieną rusų okupuotą gyvenvietę
BNS
Twitter
Ukrainos kariai.

Ukrainos pajėgos išvadavo dar vieną rusų kontroliuotą gyvenvietę pietiniame fronte, pirmadienį paskelbė ukrainiečių gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar.

„Gynybos pajėgos sugrąžino mūsų kontrolėn Rivnopilį. Tęskime toliau“, – savo „Telegram“ kanalu parašė viceministrė, paminėdama kaimiškąją bendruomenę Donecko srityje.

Atskirame vaizdo įraše, paskelbtame socialiniame tinkle „Facebook“, matyti Ukrainos 31-osios atskirosios mechanizuotosios brigados kariai, pozuojantys su nacionaline vėliava priešais sugriautą medinį namą.

Vienas iš karių sakė, kad Rivnopilis buvo išvaduotas sekmadienį, kai Rusijos pajėgos pabėgo. „Judame į priekį“, – pridūrė jis.

Šį mėnesį prieš Rusijos karius, užėmusius maždaug penktadalį Ukrainos teritorijos šalies pietuose ir rytuose, buvo pradėtas kontrpuolimas.

Visgi ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis pripažino, jog, nepaisant to, kad Kyjivas pradėjo dislokuoti daugiau Vakarų tiekiamos ginkluotės ir tankų, pažanga nėra tokia sparti, kaip tikėtasi.

Tačiau į pietus nuo Didžiosios Novosilkos Donecko srityje, Mokri Jalo upės slėnyje, įvyko proveržis, o Rivnopilio susigrąžinimas būtų šio sėkmingo žygio tęsinys.

Rusijos pajėgos patvirtino, kad birželio 16 dieną, praėjus dviem savaitėms nuo oficialios Ukrainos kontrpuolimo pradžios, dėl šios gyvenvietės vyko kovos.

Anksčiau, apibendrindama praėjusios savaitės kovas, H. Maliar sakė, kad buvo išlaisvinta dar 17 kv. km, tad bendras išlaisvintų žemių plotas išaugo iki 130 kvadratinių kilometrų.

Didžiausia atgautos teritorijos dalis yra į pietus nuo Vuhledaro, įskaitant Rivnopilį.

Tačiau Ukraina taip pat pradėjo operacijas, artėdama link Tokmako Zaporižios regione, ir stumiasi tolyn į šiaurę Donecko srityje, siekdama apsaugoti flangus aplink Bachmutą.

2023 06 26 15:47
Spausdinti