Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Ukrainos pajėgos kontratakavo prie Avdijivkos, išlaiko iniciatyvą Pietų Ukrainoje
ELTA
Telegram/Anna Maliar
Ukrainos pajėgos kontratakavo prie Avdijivkos.

Ukrainos pajėgos kontratakavo prie Avdijivkos, Donecko srityje, išlaiko iniciatyvą Zaporižios ir Chersono srityse, sakoma JAV Karo studijų instituto (ISW) pranešime.

Pasak ISW analitikų, lapkričio 19 d. Ukrainos pajėgos kontratakavo netoli Avdijivkos ir pasistūmėjo į priekį. Lapkričio 19 d. paskelbta geografinė medžiaga rodo, kad Ukrainos pajėgos pažengė pirmyn prie geležinkelio į pietryčius nuo Stepovės, už 3 km į šiaurės vakarus nuo Avdijivkos. Rusų karo tinklaraštininkas tvirtino, kad Ukrainos pajėgos atkovojo pozicijas prie geležinkelio netoli Stepovės ir surengė kontrataką prie Avdijivkos kokso gamyklos.

Pasak pranešimo, Ukrainos pajėgos tęsė puolimo operacijas vakarinėje Zaporižios srityje ir, kaip pranešama, lapkričio 19 d. padarė nedidelę pažangą. Rusijos karo tinklaraštininkai teigė, kad Ukrainos pajėgos nežymiai pažengė netoli Novoprokopivkos už 3 km į pietus nuo Robotynės bei Rivnės, esančios už 8 km į vakarus nuo jos. Ukrainos pajėgos taip pat atakavo netoli Verbovės, esančios už 10 km į rytus nuo Robotynės, ir Kopanų už 5 km į šiaurės vakarus nuo jos.

Lapkričio 19 d. Ukrainos pajėgos tęsė operacijas Chersono srities rytiniame (kairiajame) krante. Ukrainos generalinis štabas pareiškė, kad Ukrainos pajėgos išlaiko pozicijas rytiniame krante. Rusijos tinklaraštininkai teigė, kad Ukrainos pajėgos atakavo netoli Poimos, esančios už 12 km į rytus nuo Chersono miesto ir per 4 km nutolusios nuo Dnipro upės, bei Piščianivkos už 13 km į rytus nuo Chersono miesto ir už 3 km nuo Dnipro upės.

ISW pranešė, kad tuo pačiu metu Rusijos kariuomenė surengė kontrataką Krynkuose už 30 km į šiaurės rytus nuo Chersono miesto, už 2 km nuo Dnipro upės.

2023 11 20 11:59
Spausdinti