Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARAS UKRAINOJE
Ukrainos policija: per Rusijos smūgius žuvo 10 žmonių, dešimtys sužeista
BNS
Twitter
Kyjivas po pirmadienio išpuolių.

Per masinius Rusijos smūgius pirmadienį visoje Ukrainoje žuvo mažiausiai 10 žmonių ir dar dešimtys buvo sužeisti, pranešė nacionalinė policijos tarnyba.

„Iki šiol visoje šalyje dėl Rusijos Federacijos raketų smūgių Ukrainos teritorijoje žuvo 10 žmonių ir apie 60 buvo sužeista“, – sakoma nacionalinės policijos tarnybos pareiškime socialiniame tinkle „Facebook“ ir priduriama, kad šiuo metu renkami įrodymai apie „Rusijos žiaurumus“.

Ukrainos sostinė Kyjivas anksti pirmadienį patyrė kelis Rusijos smūgius – pirmuosius nuo birželio pabaigos.

Pasak mero Vitalijaus Klyčko, per išpuolius žuvo mažiausiai 5 žmonės.

„Per raketų atakas Kyjive žuvo penki žmonės. 51 sužeistas. Iš jų 42 paguldyti į ligoninę“, – sakė V. Klyčko vaizdo įraše socialiniuose tinkluose.

Pasak Ukrainos ministro pirmininko Deniso Šmyhalio, aštuoniuose regionuose ir Kyjive apgadinta 11 „svarbių infrastruktūros objektų“.

„Būtina pasiruošti laikinam elektros energijos, vandens tiekimo ir ryšių nutrūkimui“, – sakė jis socialiniuose tinkluose.

Ukrainos kariuomenė pranešė, kad Rusija į Ukrainą paleido 84 sparnuotąsias raketas, praėjus dviem dienoms po to, kai didelis sprogimas apgriovė tiltą, jungiantį Rusiją su Maskvos aneksuotu Krymu. Dėl šio išpuolio Maskva apkaltino Kyjivą.

2022 10 10 15:57
Spausdinti