Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


RUSIJA
V. Putinas pirmadienį pirmininkaus saugumo tarybos posėdžiui
BNS
Twitter
Vladimiras Putinas.

Pirmadienį, praėjus dviem dienoms po to, kai Krymo tiltą sudrebino didžiulis sprogimas, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmininkaus savo saugumo tarybos posėdžiui, sekmadienį pranešė Kremlius vietos naujienų agentūroms.

„Rytoj prezidentas turi suplanavęs susitikimą su nuolatiniais saugumo tarybos nariais“, – pareiškė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

D. Peskovas nenurodė, ar posėdyje bus svarstoma situacija dėl Krymo tilto.

„Pranešime, kai turėsime [posėdžio] rezultatus“, – pareiškė jis.

Posėdis įvyks praėjus dviem dienoms po to, kai per didžiulį sprogimą, kuris laikomas reikšminga Rusijos saugumo nesėkme, buvo apgadintas svarbus Krymą su Rusija jungiantis tiltas.

Šis 19 km tiltas per Kerčės sąsiaurį yra ilgiausias Europoje. Apie 3,67 mlrd. eurų atsiėjęs projektas, Maskvos pretenzijų į Krymą simbolis, buvo vienintelė Rusijos sausumos transporto jungtis su Krymu, kol rusų pajėgos anksčiau šiais metais užėmė daugiau Ukrainos teritorijų, suformavusios sausumos koridorių į pusiasalį.

Tuo tarpu Rusija praėjusią naktį apšaudė Zaporižią ir per šiuos raketų smūgius žuvo mažiausiai 17 žmonių, taip pat padaryta žalos gyvenamiesiems namams, sekmadienį pranešė vienas šio Ukrainos miesto aukšto rango pareigūnas.

„Po naktinės raketų atakos Zaporižioje buvo apgadinta mažiausiai 20 namų ir apie 50 daugiaaukščių pastatų. Kol kas žuvo 17 žmonių“, – platformoje „Telegram“ rašė Zaporižios miesto tarybos sekretorius Anatolijus Kurtevas.

Pasak jo, taip pat nukentėjo keturios švietimo įstaigos.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir regiono pareigūnas Oleksandras Staruchas nurodė mažesnį žuvusiųjų skaičių – 12.

Zaporižia yra netoli fronto linijos, kur Ukrainos pajėgos vykdo plataus masto kontrpuolimą prieš Rusijos karius.

2022 10 09 18:54
Spausdinti