Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


RUSIJA IR UKRAINA
V. Putinas: Rusija pasiryžusi ieškoti „diplomatinių sprendimų“, bet jos interesai „yra nediskutuotini“
BNS
Scanpix
V. Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį sakė, kad Maskva yra pasirengusi ieškoti „diplomatinių sprendimų“ tvyrant didžiulei įtampai dėl Ukrainos, bet pabrėžė, kad jo šalies interesai yra nediskutuotini.

„Mūsų šalis visuomet atvira tiesiam ir atviram dialogui ieškant diplomatinių sprendimų sudėtingiausioms problemoms“, – sakė V. Putinas vaizdo pareiškime, paskelbtame Tėvynės gynėjo dienos – Rusijos valstybinės šventės – proga.

Tačiau jis pridūrė: „Rusijos interesai, mūsų piliečių saugumas mums yra nediskutuotini.“

V. Putinas tai pareiškė Rusijos parlamento aukštiesiems Rūmams – Federacijos Tarybai – antradienį vienbalsiai suteikus jam leidimą siųsti šalies kariuomenę į operacijas užsienyje, padėti Ukrainos separatistams.

Pirmadienį V. Putinas oficialiai pripažino Ukrainos rytiniuose regionuose įsitvirtinusių promaskvietiškų separatistų nepriklausomybę ir pasirašė susitarimus su jų lyderiais, atveriančius kelią pasiųsti Rusijos pajėgų į šiuos darinius.

Vaizdo kreipimesi V. Putinas pasveikino rusus ir sakė esąs įsitikinęs šalies kariuomenės profesionalumu, taip pat tuo, kad ji gins šalies nacionalinius interesus.

Jis gyrė armijos karinį pasirengimą ir sakė, kad šalis toliau kurs modernius ginklus.

„Ir toliau plėtosime perspektyvias ginkluotės sistemas, įskaitant hipergarsinius ir naujais fizikos principais grindžiamus [ginklus], plėsime modernių skaitmeninių technologijų bei dirbtinio intelekto elementų naudojimą, – sakė Kremliaus šeimininkas. – Tokie kompleksai – išties ateities ginklai, reikšmingai didinantys mūsų ginkluotųjų pajėgų kovinį potencialą.“

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 23 11:32
Spausdinti