Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


INTRIGOS KREMLIUJE
V. Putinas surado postą savo bendražygiui N. Patruševui
BNS
ELTA
Scanpix
Nikolajus Patruševas.

Buvęs Rusijos saugumo tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas paskirtas prezidento Vladimiro Putino padėjėju, jo pareigas taryboje perėmus buvusiam gynybos ministrui Sergejui Šoigu, antradienį pranešė transliuotojo BBC Rusijos redakcija.

Be to, V. Putinas vienu savo padėjėjų skyrė Aleksejų Diuminą, lig šiol ėjusį Tulos srities gubernatoriaus pareigas, skelbia Kremlius.

Pasak Kremliaus, N. Patruševo atsakomybės sritys bus susijusios su įvairiais laivybos klausimais.

„Tai bus viena pagrindinių jo kuratorystės sričių. Galbūt bus ir kitų“, – žurnalistams sakė D. Peskovas, pats dar kartą patvirtintas Kremliaus atstovu spaudai.

Paklaustas apie S. Šoigu, Kremliaus atstovas nesutiko su prielaidomis, kad jo paskyrimas Saugumo tarybos sekretoriumi buvo pažeminimas pareigose.

„Nemanau, kad taip užduoti klausimą yra tinkama. Tai yra labai aukštas valstybinis postas su labai plačiomis užduotimis, kuris atlieka didžiulį vaidmenį šaliai“, – nurodė jis.

Pagal Konstituciją po pergalės kovą vykusiuose rinkimuose, kuriuose nedalyvavo opozicija, V. Putinas į pareigas turi deleguoti naujus arba jau esamus ministrus ir savo aparato pareigūnus.

Sekmadienį V. Putinas ėmėsi veiksmų iš pareigų atleisti gynybos ministrą S. Šoigu ir taip smarkiai supurtė šalies karinių pajėgų vadovybę, Maskvai daugiau nei dvejus metus tęsiant karą Ukrainoje. Pastarojo įpėdiniu turėtų tapti ekonomistas Andrejus Belousovas.

Anksčiau N. Patruševas vadovavo Federalinei saugumo tarnybai (FST), šiose pareigose pakeitęs V. Putiną. Saugumo tarybos vadovu jis buvo paskirtas 2008 metais. Jo 46 metų sūnus Dmitrijus, buvęs žemės ūkio ministru, paaukštintas į ministro pirmininko pavaduotojus.

2024 05 14 13:57
Spausdinti