Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
V. Zelenskis: Charkivą apšaudžiusi Rusija įvykdė „karo nusikaltimą“
BNS
Nexta
Charkivas po apšaudymo.

Ukrainiečių prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį kaip „karo nusikaltimą“ pasmerkė Rusijos įvykdytą Ukrainos antrojo pagal dydį Charkivo miesto apšaudymą, o pagrindiniu savo prioritetu pavadino Kijevo gynimą nuo Maskvos pajėgų.

„Smūgis Charkivui yra karo nusikaltimas. Tai yra Rusijos valstybinis terorizmas“, – sakė V. Zelenskis vaizdo pareiškime.

Charkivo centrinę aikštę anksčiau antradienį apšaudė besiveržiančios Rusijos pajėgos, pataikusios į vietos administracijos pastatą.

Naujienų agentūros AFP reporteris pranešė matęs išdaužtus pastato langus ir aplink pabirusias nuolaužas. Gelbėjimo tarnybų darbuotojai evakavo per išpuolį sužeistus žmones.

Charkivas tapo Rusijos pajėgų taikiniu nuo praėjusio ketvirtadienio, kai prezidentas Vladimiras Putinas pradėjo invaziją į Ukrainą.

„Charkivas ir Kijevas dabar yra svarbiausi Rusijos tikslai. Teroro tikslas – palaužti mus ir palaužti mūsų pasipriešinimą“, – pabrėžė V. Zelenskis, į šeštąją dieną įžengus Rusijos invazijai.

„Jie artėja prie sostinės taip pat, kaip ir prie Charkivo. Būtent sostinės gynimas šiandien yra svarbiausias valstybės prioritetas“, – pridūrė jis vaizdo įraše.

J. Borrellis: Charkivo apšaudymas pažeidžia karo teisę

Rusijos pajėgų surengtas civilinių taikinių apšaudymas Charkive pažeidė tarptautines ginkluotų konfliktų taisykles, antradienį pareiškė Europos Sąjungos užsienio politikos vadovas.

„Vakarykštis civilinės infrastruktūros objektų apšaudymas artilerijos pabūklais Charkive pažeidžia karo teisę. ES šiomis dramatiškomis akimirkomis nepajudinamai stovi kartu su Ukraina“, – sakė Josepas Borrellis po pokalbio telefonu su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 01 14:09
Spausdinti