Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
V. Zelenskis kreipėsi į iraniečius: „Kodėl jūs esate blogio valstybės pusėje?“
ELTA
president.gov.ua
Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į iraniečius, klausdamas, kodėl jie turėtų būti Rusijos teroro bendrininkai ir kodėl jie yra „blogio valstybės pusėje“.

Jis tai pareiškė naujausiame vaizdo kreipimesi, praneša UNIAN.

Kalbėdamas apie vieną iš Rusijos teroro įrankių – iranietiškus dronus „Shahed“, V. Zelenskis pažymėjo, kad iki šiol Ukrainos kariai numušė beveik 900 tokių bepiločių skraidyklių.

„Iš viso prieš Ukrainą buvo panaudota apie 1160 dronų „Shahed“. Daugumą numušame. Ir nuolat ieškome priemonių, kad galėtume numušti visus iranietiškus dronus“, - sakė prezidentas.

Ukrainos lyderis kreipėsi į Irano žmones: į visuomenę, į ulemas, į kiekvieną iraniečių šeimą ir į tuos, kurie gali daryti įtaką valstybiniams sprendimams Irane.

„Paprastas klausimas: kodėl jūs turite būti Rusijos teroro bendrininkai? Kodėl esate blogio valstybės pusėje? Juk pasaulis mato, kas vyksta, ir jūs visi tai matote. Neįmanoma neigti paramos blogiui“, - sakė V. Zelenskis.

„Kai iranietiškas dronas pražudo nėščią ukrainietę kartu su vyru jų namuose, tai kam jums tai, motinos ir tėvai Irane? Kai jūsų dronas smogia mūsų studentų bendrabučiui, žūsta žmonės, kyla gaisras, į vietą atvyksta gelbėtojai, o po kelių minučių smogia antrasis „Shahed“, nusinešdamas gelbėtojų gyvybes... Kam Iranui tokios ciniškos žmogžudystės?“ – klausė Ukrainos prezidentas.

V. Zelenskis pažymėjo, jog nors tai daro Rusija, bet ji naudoja Irane pagamintą ginkluotę.

„Ką jūs gaunate iš to, žmonės Teherane, Širaze, Sakeze ar bet kuriame kitame jūsų šalies mieste? Deja, dar didesnę izoliaciją nuo pasaulio, dar daugiau problemų... Esu įsitikinęs, kad jūs turite būti kitoje istorijos pusėje – ne su blogiu“, – pareiškė Ukrainos vadovas.

Jis pabrėžė, jog Rusija pradėjo šį karą, kad pavergtų Ukrainą: tai kolonizatoriaus karas prieš kaimyninę tautą.

„Rusija netgi vagia žmones, mūsų vaikus! Tūkstančių tūkstančius. Tik absoliutus blogis gali vogti kitos tautos vaikus“, – pažymėjo V. Zelenskis.

Anot jo, Ukrainą kasnakt terorizuojantys iranietiški dronai reiškia tik tai, kad „Irano žmonės vis giliau stumiami į tamsiąją istorijos pusę“.

Gegužės 23 d. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų vadovybė pranešė, kad šalies kariškiai naktį sunaikino šešis smogiamuosius dronus „Shahed-136/131“.

2023 05 25 09:10
Spausdinti