Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
V. Zelenskis: Maskvos naudojimasis Irano dronais rodo „karinį ir politinį bankrotą“
BNS
Scanpix
Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad tai, jog Maskva plačiai naudoja Irano gamybos dronus per pastarojo meto atakas prieš jo šalį, yra Kremliaus „karinio ir politinio bankroto“ simbolis.

„Pats faktas, kad Rusija kreipiasi į Iraną dėl tokios pagalbos, yra Kremliaus karinio ir politinio bankroto pripažinimas“, – sakė V. Zelenskis savo kasdieniame kreipimesi.

Tačiau jis pridūrė, kad „strategiškai tai jiems vis tiek nepadės“.

„Tai tik dar kartą įrodo pasauliui, kad Rusija eina link pralaimėjimo ir bando įtraukti ką nors kitą kaip savo teroro bendrininkus“, – teigė V. Zelenskis.

Jis nepritarė antradienį jo užsienio reikalų ministro Dmytro Kulebos pateiktam pasiūlymui nutraukti Kyjivui diplomatinius ryšius su Iranu.

„Mes neabejotinai užtikrinsime tinkamą tarptautinę reakciją į tai“, – sakė V. Zelenskis, turėdamas omenyje dronų naudojimą.

Kyjivas ir jo Vakarų sąjungininkai apkaltino Maskvą, kad pastarosiomis savaitėmis, vykdydama išpuolius prieš Ukrainą, ji naudojo Irano gamybos dronus. Kremlius antradienį pareiškė neturintis žinių, kad jo kariuomenė naudotų tokius ginklus.

Teheranas pareiškė, kad yra pasirengęs bendrauti su Kyjivu, kad išsiaiškintų dėl „nepagrįstų“ teiginių, jog Iranas aprūpina Rusiją dronais.

2022 10 19 00:26
Spausdinti