Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
V. Zelenskis per Rusijos invazijos metines žada pasiekti pergalę
BNS
Scanpix
Ukrainietė Staryj Saltive.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, penktadienį drauge su savo šalies žmonėmis minėdamas pirmąsias jų gyvenimą pakeitusios Rusijos invazijos metines, pažadėjo 2023-aisiais pasiekti pergalę.

Prasidedant niūrių metinių dienai, V. Zelenskis socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad ukrainiečiai per šiuos „skausmo, sielvarto, tikėjimo ir vienybės metus“ įrodė esantys neįveikiami.

„Žinome, kad 2023-ieji bus mūsų pergalės metai!“ – pareiškė jis.

Ukrainiečiai planuoja pamaldas, paminėjimus su žvakutėmis ir kitus renginius dešimtims tūkstančių žuvusių tėvynainių pagerbti. Per Rusijos invaziją žūstančių ukrainiečių skaičius tęsiantis kovoms nuolat auga, ypač Rytų Ukrainoje.

Nuogąstauta, kad Rusija per savo invazijos metines vėl galėtų apšaudyti Ukrainą raketomis. Laimei, praėjusią naktį oro pavojaus sirenos sostinėje Kyjive nekaukė, rytas išaušo ramus.

Vis dėlto vyriausybė rekomendavo mokykloms pereiti prie nuotolinio mokymo, o biurų darbuotojų buvo paprašyta dirbti iš namų.

Iš užsienio plūsta pagarbos Ukrainos tvirtybei žinutės. Paryžiaus Eiffelio bokštas yra tarp daugelio garsių pasaulio objektų, metinių proga apšviestų Ukrainos vėliavos spalvomis – mėlyna ir geltona.

2023 02 24 09:02
Spausdinti