Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


KARAS UKRAINOJE
V. Zelenskis: Rusijos pajėgos sunaikino trečdalį Ukrainos elektros stočių
BNS
Twitter
Kyjivas.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos „sunaikino“ trečdalį Ukrainos elektros stočių, sudavusi smūgių, nukreiptų prieš energetikos infrastruktūrą.

„Nuo spalio 10 d. buvo sunaikinta 30 proc. Ukrainos elektros stočių, todėl visoje šalyje kilo elektros energijos tiekimo sutrikimų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė V. Zelenskis ir pridūrė, kad „deryboms su (Rusijos prezidento Vladimiro) Putino režimu neliko vietos“.

Ukrainos prezidento biuras antradienį pranešė, kad trys smūgiai suduoti „energetikos objektui“ Kyjive, praėjus dienai po kruvinų Rusijos bepiločių lėktuvų smūgių sostinėje.

„Preliminariai – trys smūgiai į elektros tiekimo objektą kairiajame... [Dnipro upės] krante“, – socialiniame tinkle pranešė Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyryla Tymošenka.

Kyjivo meras Vitalijus Klyčko sakė, kad po smūgio „svarbios infrastruktūros objektui“ buvo pranešta apie sprogimus sostinės šiaurės rytuose esančiame Desnos rajone.

K. Tymošenka taip pat sakė, kad du kartus smogta energetikos objektui centriniame Dnipro mieste, padaryta „rimta žala“.

Keli šio miesto rajonai liko be elektros, pranešė vietos administracijos vadovas.

Taip pat smogta elektros objektui į vakarus nuo Kyjivo esančiame Žytomyre, sakė K. Tymošenka.

Mieste nutrūko elektros ir vandens tiekimas, socialinėje žiniasklaidoje pranešė meras Serhijus Suchomlynas.

Pasak jo, ligoninėms tenka kliautis atsarginėmis aprūpinimo elektra sistemomis.

Pietinės Zaporižios srities, kurią iš dalies yra okupavusi Rusija, administracijos vadovas pranešė apie dronų kamikadzių sukeltą gaisrą viename infrastruktūros objekte.

Ukrainos rytuose esančiame antrajame pagal dydį šalies mieste Charkive smogta vienai „pramonės įmonei“, pranešė vietos meras.

„Per penkias minutes mieste įvyko dvi sprogimų virtinės“, – sakė Ihoris Terechovas.

Dešimtys dronų kamikadzių, kurie sudūžta į taikinį ir sprogsta, Kyjivą atakavo ir pirmadienį – smogė energetikos objektams, padegė ir apgriovė pastatų. Vienam dronui įsirėžus į keturių aukštų gyvenamąjį namą žuvo keturi žmonės.

Pirmadienį vakare per televiziją kreipdamasis į ukrainiečius prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, jog Rusija dronus kamikazes naudoja todėl, kad pralaimi jau beveik aštuonis mėnesius tunkantį karą.

„Rusija neturi jokių šansų mūšio lauke ir teroru bando atsverti savo karinius pralaimėjimus, – sakė jis. – Kam šis teroras? Kad spaustų mus, Europą, visą pasaulį.“

2022 10 18 12:41
Spausdinti