Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
V. Zelenskis: Ukrainos gynybos pajėgos pasistūmėjo į priekį Donecko kryptimi
ELTA
X
Ukrainos kariai.

Ukrainos gynybos pajėgos pasistūmėjo į priekį Donecko kryptimi.

Tai trečiadienį po pasitarimo su jėgos struktūrų atstovais ir kariškiais nuotoliniu būdu pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša „Ukrinform“.

„Kasdienis pasitarimas. Gavau pranešimų apie situaciją fronte, technikos ir šaudmenų tiekimą, žvalgybos duomenų. Pasistūmėjome į priekį Donecko kryptimi. Yra ir kitų sumanymų, kurie įgyvendinami“, – parašė valstybės vadovas „Telegram“ kanale.

Jis taip pat buvo informuotas apie situaciją Chersono srityje, kur priešas ir toliau terorizuoja teritorijas, kurias gali pasiekti.

Prezidentas pažymėjo, kad vien tik pastarąją parą rusai paleido į Chersono sritį 26 valdomas aviacines bombas. Smūgių padariniai likviduojami, žmonėms teikiama pagalba.

V. Zelenskis paragino ieškoti papildomų sprendimų, kurie leistų užkirsti kelią šiam terorui.

Jis taip pat pažymėjo, kad Ukrainos saugumo tarnyba demaskavo priešo agentus, kurie prieš savaitę koregavo naktinį rusų smūgį Kyjivui.

„Geras signalas visiems išdavikams: jie sulauks atpildo“, – pabrėžė prezidentas.

Kaip jau buvo pranešta, Ukrainos gynybos pajėgos tęsia gynybą Ukrainos rytuose ir pietuose, puolimo operaciją Melitopolio kryptimi ir puolimo veiksmus Bachmuto kryptimi.

2023 09 27 14:00
Spausdinti