Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


PARAMA UKRAINAI
V. Zelenskis: Vakarų partnerės siunčia ginklų Ukrainai
BNS
Scanpix
V. Zelenskis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį sakė, kad šalys partnerės siunčia ginklų, turinčių padėti Kijevui kovoti su Rusijos pajėgomis, ir pridūrė pasikalbėjęs telefonu su Prancūzijos vadovu Emmanueliu Macronu.

„Nauja diena diplomatiniame fronte prasidėjo pokalbiu su Emmanueliu Macronu“, – per „Twitter“ parašė V. Zelenskis.

„Ginklai ir įranga iš mūsų partnerių jau pakeliui į Ukrainą. Antikarinė koalicija veikia!“ – pridūrė jis.

Penktadienį vienas aukšto rango Ukrainos pareigūnas pranešė, kad Lenkijos vyriausybė nutarė pasiųsti karinės įrangos bei ginkluotės Ukrainai, kovojančiai su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis.

V. Zelenskio administracijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius per „Facebook“ parašė, kad Lenkija pirmojoje amunicijos siuntoje bus minosvaidžių, bepiločių skraidyklių, šaudmenų ir šalmų. Anot pareigūno, Varšuva taip pat ketina perduoti Ukrainai valdomų prieštankinių raketų „Javelin“ ir automatų „Grot“.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksti ketvirtadienį pradėjo puolimą, per televiziją netikėtai paskelbęs, kad pradeda karinę operaciją Ukrainoje jos separatistams ginti ir provakarietiškai savo kaimynei „demilitarizuoti ir denacifikuoti“.

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas per spaudos konferenciją po NATO viršūnių virtualaus susitikimo sakė, kad Aljanso narės yra pasiruošusios suteikti Ukrainai tolesnę paramą, įskaitant priešlėktuvinės gynybos priemones.

„NATO sąjungininkės per šiandienos susitikimą pareiškė toliau teiksiančios paramą Ukrainai. Jos pasiruošusios toliau teikti paramą Ukrainai – karinę, finansinę, humanitarinę paramą. Manau, turime spręsti pagal besivystančią padėtį. Tačiau NATO lyderių, taip pat Suomijos, Švedijos, Europos Sąjungos žinia – kad esame pasiruošę palaikyti Ukrainą“, – kalbėjo jis.

„Per šiandienos susitikimą... sąjungininkai paskelbė, kokių tipų ginklų [bus siunčiama Ukrainai], kokia bus parama. Ir tai taip pat apima oro erdvės gynybos sistemas. Taigi, NATO sąjungininkės rėmė ir toliau remia Ukrainą kariniu atžvilgiu, bet taip pat įvairių tipų įranga“, – pridūrė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 26 09:30
Spausdinti