Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


UKRAINA
V. Zelenskis vyks į Vokietiją ir Prancūziją
ELTA
President.gov.ua
Volodymyras Zelenskis.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį vyks į Vokietiją ir Prancūziją susitikti su šių šalių lyderiais Olafu Scholzu ir Emmanueliu Macronu.

Apie tai pranešė jo biuras.

Vizitai svarbiose Ukrainą remiančiose Europos šalyse rengiami kritiniu metu.

Artėjant antrosioms Rusijos sukelto karo metinėms, Kyjivas siekia gauti prieigą prie milijardinės Vakarų paramos, skirtos padėti jo kariams mūšio lauke.

„Vasario 16 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis lankysis Vokietijoje ir Prancūzijoje derybų su Vokietijos kancleriu Olafu Scholzu ir Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu“, – sakoma V. Zelenskio biuro pranešime.

Šeštadienį V. Zelenskis taip pat kreipsis į Miuncheno saugumo konferenciją, kurios metu surengs derybas su JAV viceprezidente Kamala Harris, nurodė Kyjivas. Ten jis dar susitiks su Čekijos, Danijos ir Nyderlandų lyderiais.

Ukrainos kariai dėl amunicijos stygiaus ir naujų Rusijos atakų susiduria su vis sudėtingesne padėtimi rytinėse fronto linijose.

Be to, vis dar esama abejonių dėl milijardinės Vakarų paramos ilgalaikės ateities.

Nuo praėjusių metų Vašingtone dėl Kongreso narių nesutarimų stringa galimas 60 mlrd. JAV dolerių karinės pagalbos paketas.

Anksčiau šį mėnesį Europos Sąjunga (ES) pavėluotai patvirtino nuosavą 50 mlrd. eurų dydžio paramos programą.

2024 02 15 12:36
Spausdinti