Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


JK MONARCHIJA
Velso princesei Catherine diagnozuotas vėžys
IQ
Scanpix
Princesė Catherine su sūnumi George`u.

Penktadienį išplatintame vaizdo įraše Jungtinės Karalystės (JK) karališkosios šeimos narė, Velso princesė Catherine pranešė serganti vėžiu. Naujieną princesė apibūdino kaip „didelį šoką“.

Vaizdo įraše moteris teigė pradėjusi gydymą, tačiau neatskleidė, koks tai vėžys.

„Sausio mėnesį Londone man buvo atlikta didelė pilvo operacija ir tuo metu buvo manoma, kad mano būklė nėra vėžinė, – kalbėjo princesė Catherine. – Operacija buvo sėkminga. Tačiau po operacijos atlikus tyrimus buvo rastas vėžys.“

Šiuo metu princesei atliekama chemoterapija.

42-ejų Catherine yra ištekėjusi už JK sosto įpėdinio, Velso princo Williamo, su juo augina tris vaikus – George'ą, Charlottę ir Louisą. Princesė sulaukė daug kritikos po to, kai prieš porą savaičių Motinos dienos proga paskelbė šeimos nuotrauką, kuri, kaip vėliau paaiškėjo, buvo koreguota. Po sausį atliktos operacijos buvo paskelbta, kad princesė iki Velykų nesirodys viešumoje, tačiau publika viešai aptarinėjo moters sveikatos būklę ir dėl jos nerimavo.

„Tikimės, kad suprasite, jog mums, kaip šeimai, dabar reikia šiek tiek laiko, erdvės ir privatumo, kol baigsiu gydymą, – vaizdo įraše kalbėjo princesė Catherine. – Mano darbas visada teikė man didelį džiaugsmą ir aš laukiu, kada galėsiu sugrįžti, bet dabar turiu susitelkti į visišką pasveikimą.“

Anksčiau vasarį vėžys diagnozuotas ir JK karaliui Karoliui III. Informacijos apie vėžio pobūdį ar stadiją nebuvo pateikta.

2024 03 22 20:07
Spausdinti