Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


VENGRIJOS MAIŠTAS
Vengrija nori apklausti visuomenę dėl ES sankcijų Rusijai
BNS
Scanpix
Viktoras Orbanas.

Vengrijos valdančioji partija sako norinti paklausti šalies piliečių, ar jie remia Europos Sąjungos sankcijas Rusijai dėl jos karo Ukrainoje.

„Fidesz“ planuoja surengti „nacionalines konsultacijas“ dėl „Briuselio elito“ paskelbtų sankcijų energijos sektoriui, ketvirtadienį spaudos konferencijoje, surengtojo po posėdžio už uždarų durų, sakė partijos parlamentinės frakcijos lyderis Mate Kocsisas.

„Sankcijos kenkia. Jos griauna Europos ekonomiką, – sakė jis. – Turime įtikinti Europos sprendimų priėmėjus, elito narius, kad jie neturėtų palikti sankcijų energijai, nes dėl to bus didelių problemų.“

„Nacionalinės konsultacijos“ bus neformalus tyrimas, jame galės dalyvauti visi suaugę Vengrijos gyventojai. Pareikšti savo nuomonę jie galės paštu arba internetu.

Tokius tyrimus, kurių nuo nacionalistų premjero Viktoro Orbano atėjimo į valdžią 2010-aisiais jau buvo keli, apklausų rengėjai ir opozicinės partijos kritikuoja dėl šališkų ir norimą atsakymą skatinančių klausimų, taip pat dėl teisinės reikšmės nebuvimo.

M. Kocsisas spaudos konferencijoje pripažino, kad šios konsultacijos yra „politinis įrankis“ ir kad juo vyriausybė gali pasinaudoti per debatus su ES dėl sankcijų Rusijai.

Vyriausybė spręs dėl konsultacijų surengimo laiko, pridūrė M. Kocsisas.

2022 09 23 13:43
Spausdinti