Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
Vidurio Ukrainoje Rusijos raketų smūgio aukų skaičius išaugo iki 17
BNS
Twitter
Išpuolis Vinycioje.

Kyjivas ketvirtadienį pranešė, kad per Rusijos raketų smūgį šalies centrinėje dalyje esančiame Vinycios mieste žuvo mažiausiai 17 žmonių, įskaitant vieną vaiką, o Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis tai pavadino „atviru terorizmo aktu“.

„Žuvo mažiausiai 17 žmonių, įskaitant du vaikus. Dešimtys žmonių sužeisti. Gyvenamieji namai, administraciniai ir komerciniai pastatai smarkiai sugriauti ir apgadinti“, – sakoma Ukrainos generalinės prokurorės pareiškime.

Nacionalinė policija nurodė, kad trys raketos pataikė į biurų pastatą ir apgadino aplink esančius gyvenamuosius namus mieste, esančiame į pietvakarius nuo sostinės Kyjivo. Kilus gaisrui, šalimais esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje taip pat supleškėjo apie 50 mašinų.

Pareigūnų paskelbtose nuotraukose matyti keli sudegę apversti automobiliai šalia apanglėjusio metalinio nuniokoto pastato karkaso ir besiveržiantys rudi dūmai.

Nuotraukose taip pat užfiksuoti gelbėtojai raudonais ir geltonais šalmais, nešantys žarnas liepsnoms gesinti.

Viename iš nukentėjusių pastatų buvo įsikūrusi bendrovė, kurioje teikiamos buitinės paslaugos, pavyzdžiui, rūbų ir batų taisymo.

Prezidentas V. Zelenskis pareiškė, kad šia ataka rusų pajėgos sąmoningai siekė terorizuoti civilius, pavadindamas Rusiją „šalimi žudike, teroristine šalimi“.

„Kiekvieną dieną Rusija naikina civilius gyventojus, žudo Ukrainos vaikus, nukreipia raketas į civilius objektus. Kur nėra karinių [taikinių]. Kas tai, jeigu ne atviras terorizmo aktas?“ – sakoma prezidento žinutėje, paskelbtoje per platformą „Telegram“.

Prieš smūgį Vinycioje Ukrainos prezidento biuras pranešė, kad per pastarąją parą Rusijos pajėgų atakos šalyje nusinešė kitų penkių civilių gyvybes, o dar aštuoni žmonės buvo sužeisti.

Vidurio Ukraina pastaraisiais mėnesiais buvo laikoma santykinai saugiu prieglobsčiu, palyginti su rytiniu Donbaso regionu, kur per įnirtingas kovas Rusija užėmė kelis pramoninius miestus.

Vinycia, kur gyvena apie 660 000 žmonių, yra maždaug už 260 km į pietvakarius nuo sostinės Kyjivo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 14 12:57
Spausdinti