Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARAS UKRAINOJE
Virtinėje Ukrainos miestų nugriaudėjo sprogimai atnaujinta
BNS
Twitter
Sprogimai Kyjive.

Rusija pirmadienio rytą atakavo virtinę Ukrainos miestų, pranešė vietos pareigūnai ir žiniasklaida.

Rusija pirmadienio rytą į Ukrainą paleido 75 raketas, o 41 iš jų numušė oro gynybos sistemos, pranešė ukrainiečių kariuomenės vadas Valerijus Zalužnas.

„Rusijos Federacija, teroristinė šalis, rengia masinius raketų ir oro smūgius Ukrainos teritorijoje, – sakė jis. – Ryte agresorius paleido 75 raketas. 41 iš jų neutralizavo mūsų oro gynyba. Ginkluotosios pajėgos daro viską, kas įmanoma, kad apsaugotų bendrapiliečius.“

„Tačiau priešo puolimas tęsiasi. Kviečiu visus būti slėptuvėse!“ – pridūrė generolas.

Kremlius pirmadienį pareiškė, kad didžiulė Rusijos pajėgų į Ukrainą paleistų raketų salvė yra karo, kurį Maskva vadina „specialiąja karine operacija“, dalis.

„Visa tai yra specialiosios karinės operacijos dalis ir visų atsakymų reiktų prašyti Gynybos ministerijos“, – spaudos konferencijoje sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Sostinėje Kyjive oro pavojus buvo paskelbtas 6 val. 47 min. (ir Lietuvos laiku), o po 8 val. ten nugriaudėjo trys sprogimai, pranešta socialiniuose tinkluose.

Kiek vėliau informaciją apie ataką patvirtino sostinės meras Vitalijus Klyčko.

Ukrainos valstybinės pagalbos tarnybos vyriausiosios valdybos Kyjive atstovė Svitlana Vodolaha pranešė, kad yra sužeistųjų ir žuvusiųjų.

Ukrainos parlamento narė Lesia Vasylenko socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kad bent vienas sprogimas įvyko netoli pagrindinio Kyjivo nacionalinio universiteto pastato miesto centre.

Socialinėje žiniasklaidoje paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti virš kelių miesto rajonų kylantys juodi dūmai.

Naujienų agentūros AFP reporteris matė keletą greitosios pagalbos automobilių, kurie, atrodo, važiavo į sprogimų vietą.

Be to, Ukrainos žiniasklaida, remdamasi vietos pareigūnais ir savo korespondentais, praneša, kad sprogimų pirmadienio rytą nugriaudėjo Dnipre, Chmelnyckyje ir Žytomyre.

Vakarinio Lvivo miesto meras Andrijus Sadovas pranešė, kad ten taip pat driokstelėjo sprogimų, ir paragino gyventojus trauktis į slėptuves.

Ankstesnę dieną Rusijos lyderis apkaltino Ukrainą dėl didžiulio sprogimo, šeštadienį apgadinusio Krymo tiltą – pagrindinę Rusijos kelių ir geležinkelių jungtį su Maskvos aneksuotu Ukrainos pusiasaliu.

Pastarąjį kartą Rusija Kyjivui smogė birželio 26-ąją.

2022 10 10 09:09
Spausdinti