Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


LIBERALUS DŪMAS
Visų akys į Vokietiją – kanapės bus legalios?
IQ
Scanpix
Fotomontažas.

Vokietijos parlamentas penktadienį turėtų iš dalies legalizuoti kanapes po karštų diskusijų apie lengvesnio šio narkotiko prieinamumo pranašumus ir trūkumus.

Pagal naująjį teisės aktą, kuriuo Vokietija taptų trečiąja Europos šalimi, įteisinusia šį narkotiką asmeniniam vartojimui, kanapės būtų išbrauktos iš oficialaus draudžiamų medžiagų sąrašo.

Vokietijos ekspertai apskaičiavo, kad jeigu Bundestagas šiandien priimtų kanapių legalizavimo įstatymą, kuris leistų suaugusiam vienu metu turėti 25 g kanapių, iš tokio kiekio gautųsi 75 kanapių suktinės.

Kaip rašo britų dienraštis „The Guardian“, Vokietijos sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas tikisi, jog naujasis teisės aktas leis susigrąžinti rinką iš narkotikų prekeivių, kurie aprūpina daugelį iš 7 mln. vokiečių, kurie, kaip manoma, reguliariai vartoja kanapes. Vyriausybė teigė, kad daugelis vartotojų šį narkotiką vartoja dėl medicininių priežasčių ir kad naujasis įstatymas taip pat pagerins kanapių, kurias vartoja vis daugiau jaunų žmonių, kokybę.

2024 02 23 09:40
Spausdinti