Meniu
Prenumerata

trečiadienis, liepos 3 d.


PROTESTAI PRANCŪZIJOJE
Vokietija reiškia susirūpinimą riaušėmis Prancūzijoje
BNS
Scanpix

Vokietija penktadienį išreiškė susirūpinimą dėl riaušių Prancūzijoje, kurias išprovokavo incidentas, kai policininkas nušovė paauglį.

„Žinoma, su tam tikru susirūpinimu stebime, kas šiuo metu vyksta Prancūzijoje“, – sakė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas.

Jis pridūrė, jog kol kas nėra požymių, kad prezidentas Emmanuelis Macronas galėtų atšaukti valstybinį vizitą į Vokietiją, turintį prasidėti sekmadienį.

Pranešimas pasirodė po tris naktis iš eilės Prancūzijoje vykusių smurtinių protestų, per kuriuos sulaikyta daugiau kaip 600 žmonių.

Nuo sekmadienio iki antradienio E. Macronas turi lankytis Vokietijoje ir susitikti su kancleriu Olafu Scholzu bei prezidentu Franku-Walteriu Steinmeieriu.

S. Hebestreitas pažymėjo, kad Prancūzijos vyriausybė aiškiai pasmerkė 17-mečio nušovimą ir kad Prancūzijos prezidentas ir jo vyriausybė labai aktyviai bando dorotis su šia situacija.

Penktadienį E. Macronas anksčiau išvyko iš ES viršūnių susitikimo Briuselyje ir grįžo į Prancūziją, taip pat atšaukė spaudos konferenciją.

2023 06 30 14:19
Spausdinti