Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KARAS UKRAINOJE
Vokietija žada remti Ukrainą, kol reikės
BNS
Twitter
V. Zelenskis ir O. Scholzas.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas trečiadienį patikino Kyjivą, kad jo šalis rems Ukrainą, kiek reikės.

Šį pažadą kancleris išsakė Ukrainai minint Nepriklausomybės dieną, šįmet sutampančią su Rusijos invazijos pradžios pusės metų sukaktimi.

„Vokietija... tvirtai stovi petys į petį su Ukraina – šiandien ir tol, kol Ukrainai reikės mūsų paramos“, – sakė O. Scholzas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame vaizdo įraše.

„Mes ir toliau tieksime ginklus“ ir „apmokysime Ukrainos karius naudotis pažangiausia Europos karine įranga“, sakė kancleris, antradienį paskelbęs, kad Vokietija skirs Ukrainai dar 500 mln. eurų vertės karinės pagalbos, kurios didžioji dalis bus perduota šaliai ateinančiais metais.

„Mes ir toliau taikysime sankcijas. Finansiškai remsime Ukrainą ir padėsime atstatyti sugriautus miestus bei kaimus“, – kalbėjo O. Scholzas.

Kancleris taip pat nurodė, kad Berlynas spalį surengs tarptautinę atstatymo konferenciją, padėsiančią nustatyti „Ukrainos ateities kursą“.

Ukraina užima „tvirtą vietą“ Europoje, o „Ukrainos mėlynos bei geltonos spalvų vėliava ir Europos Sąjungos vėliava su aukso spalvos žvaigždžių ratu mėlyname fone yra neatsiejamos“, kalbėjo O. Scholzas.

Ukraina 31-ąsias nepriklausomybės metines mini tvyrant didžiuliam nerimui, kad Rusija gali per šventę smogti valstybiniams ir civiliniams taikiniams.

Trečiadienį keliuose Ukrainos miestuose, įskaitant Charkivą, Zaporižę ir Dniprą, nugriaudėjo sprogimų, pranešė vietos pareigūnai.

2022 08 24 14:02
Spausdinti