Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
„Wagner“ vadovas: Bachmutas artimiausiomis dienomis turbūt nebus užimtas
BNS
Unian/libkos
Karščiausias mūšių Ukrainoje taškas – Bachmutas.

Ukrainos rytuose esančio Bachmuto Rusijos pajėgos artimiausiomis dienomis turbūt neužims, anksti penktadienį sakė rusų karinės samdinių bendrovės „Wagner“ vadovas Jevgenijus Prigožinas.

„Wagner“ kovotojai vadovauja sunkiam, ištisus mėnesius trunkančiam Bachmuto puolimui. Tai ilgiausias ir kruviniausias Rusijos karo Ukrainoje mūšis.

„Ryt ar poryt Bachmutas tikriausiai nebus visiškai užimtas“, – platformoje „Telegram“ parašė J. Prigožinas, pranešdamas apie intensyvias kovas pietvakariniuose Bachmuto priemiesčiuose.

„Bachmutas dar neužimtas. Yra [toks] priemiestis... Tai neįveikiama tvirtovė, suformuota iš virtinės daugiabučių, esanti Bachmuto pietvakariuose. Sunkiausi mūšiai šiuo metu vyksta ten“, – sakė jis.

Ukraina antradienį paskelbė, kad jos pajėgos atkovojo 20 kv. km šiaurinėse ir pietinėse miesto apylinkėse, bet sakė, kad Rusijos pajėgos tam tikru mastu stumiasi pirmyn pačiame Bachmute.

Stebėtojai abejoja Bachmuto užėmimo strategine reikšme, bet tai leistų Maskvai paskelbti pergalę po kelių žeminamų nesėkmių.

„Wagner“ kovotojus Bachmute remia reguliarioji Rusijos kariuomenė. J. Prigožinas nuolat kaltina kariuomenės vadovybę neskiriant jo vyrams pakankamai šaudmenų.

Vašingtone įsikūręs analitinis centras „Institute for the Study of War“ (ISW) nurodo, kad Ukrainos pajėgos per ketvirtadienio kontratakas Bachmuto rajone perėmė taktinę iniciatyvą ir pasiekė taktiškai reikšmingų laimėjimų.

Ukrainos gynybos viceministrė Hana Maliar ketvirtadienį vakare sakė, kad kai kuriuose ruožuose ukrainiečiai pasistūmėjo 1 kilometrą. Jos žodžius citavo naujienų agentūra „Unian“.

2023 05 19 09:36
Spausdinti