Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


LIETUVOS IR UKRAINOS LŪKESČIAI
Lauktuvės iš Vašingtono
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
ELTA
Vilniuje laukiame gerų žinių ne tik Lietuvai, bet ir Ukrainai.

Jums skaitant šį straipsnį, labai tikėtina, kad NATO būstinėje, šalių narių sostinėse vis dar vyksta įnirtingos derybos ir ginčai dėl jubiliejinio Aljanso aukščiausiojo lygio susitikimo Vašingtone išvadų. Ko tikėtis ir ko nesitikėti iš už Atlanto?

„Kaip matęs daug tokių susitikimų galiu tik pasakyti, kad po Vašingtono NATO lyderių susitikimo sakysime: „Galėjome padaryti daugiau ir kitais metais Hagoje pasieksime dar daugiau.“ Tai nemirštanti tradicija. Todėl žemę aukštyn kojomis apverčiančių rezultatų nesitikėčiau“, – IQ teigė buvęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas, dabar analitikos centro „Atlantic Council“ vyresnysis bendradarbis Giedrimas Jeglinskas.

Vis dėlto jis pridūrė, kad iš anksto nereikia nusiminti. Nors Vašingtono NATO susitikimas, kuriame bus švenčiamas Aljanso 75-metis, ir neturėtų tapti istorinis, tiek Lietuvai, tiek Ukrainai, o ir visos Europos ar pasaulio saugumui tai ypač svarbus įvykis.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 06 21 19:35
Spausdinti