Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
A. Anušauskas: anksčiau ar vėliau Vakarai Ukrainą turėtų paremti dar rimtesne ginkluote
BNS
BNS foto
A. Anušauskas.

Anksčiau ar vėliau Vakarų šalys Rusijos užpultą Ukrainą turėtų paremti dar rimtesne ginkluote, teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Aš manau, kad anksčiau ar vėliau vis tiek bus padarytas sprendimas dėl didesnės karinės paramos Ukrainai dar rimtesne ginkluote“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministras.

Jo teigimu, reikia kalbėti apie tokią ginkluotę, kuri leistų pasipriešinti Rusijos karinei aviacijai.

„Reikia kalbėti apie galimybės ukrainiečiams apsiginti ir teikti ne tik letalinę ginkluotę, kurią naudoja pėstininkai, bet ir tą ginkluotę, kuri galėtų rimtai pasipriešinti Rusijos aviacijos antskrydžiams“, – teigė A. Anušauskas.

„Nebūtinai ji turi būti skraidanti, ji gali būti ir ant žemės. Tas galimybes dalis valstybių turi“, – pridūrė jis.

Vakarai greičiausiai sudarys sąlygas atstatyti Ukrainą

Krašto apsaugos ministras taip pat teigia, kad Vakarų šalys greičiausiai sudarys sąlygas atstatyti Ukrainą, į kurią praėjusią savaitę įsiveržė Rusijos pajėgos ir pradėjo karą.

„Vakarai, aš manau, nugalėjus Ukrainai, sudarys sąlygas atstatyti šalį“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė ministras.

Jo teigimu, šiuo metu keliamas klausimas dėl 100 mlrd. eurų atstatymo fondo.

„Klausimas yra keliamas, kad Ukrainos atstatymo fondas – apie 100 mlrd. eurų – turėtų būti sukurtas. Nuostoliai milžiniški. Ką mes matome, kaip griaunami Ukrainos miestai, infrastruktūra, tai atstatymui tikrai reikės daug lėšų“, – kalbėjo A. Anušauskas.

Kremlius praėjusią savaitę įsiveržė į Ukrainą ir pradėjo karą, sukėlusį pasibaisėjimą ir įtūžį visame pasaulyje. Vakarai į tai atsakė sankcijomis Rusijai ir įvairia parama Ukrainai, įskaitant ir karinę.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 03 09:47
Spausdinti