Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


ALFA TAŠKAS
A. Anušauskas apie santykius su partijos vadovybe: G. Landsbergis su juo nebendravo, greičiau ignoravo
IQ
Orestas Gurevičius/ELTA
Arvydas Anušauskas.

Beveik buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad žinia apie premjerės norą jo vietoje matyti kitą ministrą jam buvo staigmena – nei partijoje, nei kitur apie tai su juo nekalbėta. Nors jau kuris laikas kalbama, kad tarp A. Anušausko ir Ingridos Šimonytės bei Gabrieliaus Landsbergio bendro ryšio nėra, šįkart politikas patvirtino – per savaitę G. Landsbergis nerado laiko su juo pasikalbėti, pasidomėti situacija, A. Anušauskas buvo tiesiog ignoruojamas.

Žinia apie siūlymą A. Anušauskui trauktis praėjusios savaitės pabaigoje nuskambėjo netikėtai – iki tol nebuvo jokių indikacijų, kad I. Šimonytė būtų nepatenkinta vienu iš savo ministrų.

Kad šis dalykas nebuvo aptartas su juo, laidoje „Alfa taškas“ pripažino ir pats A. Anušauskas. „Pirmiausia, pabrėžiu, politiškai mano nuomonės nei partijoje, nei kokiame nors kitame formate niekas neklausė, tai tą galiu tiktai patvirtinti. Tai yra pasirinkimas padarytas Vyriausybės vadovės“, – sakė politikas.

A. Anušauskas nenori sutikti ir su premjerės pareiškimais, kad darbai Krašto apsaugos ministerijoje prie jo buvo daromi per lėtai.

„Aš nesutinku ir iš tikrųjų nelabai turiu čia ką komentuoti, nes jeigu vienas apie kitą pradėsime aiškinti, kas yra greitesnis, kas lėtesnis, ir badysime į labai konkrečius pavyzdžius, tai, aš manau, tai kelias į nieką“, – teigia Seimo narys.

Ilgametis konservatorių partijos narys, paklaustas apie santykius partijos viduje, tiesiogiai neįvardijo, bet visgi pripažino, kad pasigenda komunikacijos. „Šitoje vietoje, aš manau, kad mes galime daug ką padaryti, bet vis dėlto turėtume keisti bendravimo stilių, tarpusavyje labiau bendrauti, būti kolegiškesni“, – teigia A. Anušauskas.

Apie santykių tarp jo ir I. Šimonytės bei G. Landsbergio atšalimą kalbama jau kuris laikas, tačiau iki šiol aukšti konservatoriai taip ir nepatvirtino, kad jų santykiai būtų pašliję. Visgi Seimo narys pripažįsta – per šią savaitę, kai visa Lietuva tik ir kalba apie krašto apsaugos ministro keitimo istoriją, konservatorių partijos pirmininkas G. Landsbergis su juo nebendravo, greičiau jau ignoravo.

„Per šitą savaitę aš su partijos pirmininku nekalbėjau, nei jis teiravosi, kaip situacija, nei derinome kokių nors komunikacinių dalykų. Iš tikrųjų tai yra nebendravimas, tai yra daugiau panašu į ignoravimą. O reikėtų vis dėlto kalbėtis“, – sako A. Anušauskas.

Visą pokalbį su A. Anušausku žiūrėkite laidoje „Alfa taškas“.

JWPLAYER_MAIN:2462

2024 03 21 16:01
Spausdinti