Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
A. Anušauskas Ukrainoje susitiko su gynybos ministru O. Reznikovu
BNS
Lukas Balandis/BNS
A. Anušauskas.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas lankosi Ukrainoje, susitiko su gynybos ministru Oleksejumi Reznikovu.

„Oficialaus dvišalio vizito diena Ukrainoje praėjo pokalbiuose su gynybos ministru O.Reznikovu, karinių pajėgų atstovais apie saugumo situaciją, Rusijos okupacinių pajėgų veiksmus, padėtį Juodojoje jūroje, paramos Ukrainai formas ir būsimą NATO viršūnių susitikimą Vilniuje ir taip toliau. Savo susitikimuose išlaikome maksimalų galimą atvirumą, kuris leidžia mums suprasti bei įvertinti realią padėtį“, – feisbuke skelbė ministras.

Anot jo, Ukraina labai vertina Lietuvos paramą, kuri tampa vis įvairesnė.

„Kartu pasitaikė proga perduoti tiesioginę mūsų paramą ukrainiečių brigadų atstovams, kurie atvyko iš sunkiausių fronto ruožų. Mikolajivo srities vadovas Vitalijus Kim pasakojo apie vietinio pilietinio pasipriešinimo subtilybes. Galiu tik pakartoti tai ką pasakiau: žaviuosi ne tik ukrainiečių kariais, bet ir jų šeimomis, kurios jiems padeda šiame kare ginti šalį“, – rašė A. Anušauskas.

Sausį ministras skelbė, kad Lietuva Ukrainai perduos du „Mi-8“ sraigtasparnius, artimojo nuotolio zenitinių patrankų L-70 ir kitos amunicijos, o visa perduodamos paramos vertė siekia apie 125 mln. eurų.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas gruodį yra sakęs, kad Lietuvos karinė parama Ukrainai siekia 240 mln. eurų. Ukrainai perduota įvairios ginkluotės, amunicijos, termovizorių, bepiločių orlaivių, antridronų, Lietuva instruktuoja ukrainiečių karius.

2023 02 09 12:00
Spausdinti