Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


SVEIKATOS APSAUGOS MINISTERIJA
A. Bilotienė-Motiejūnienė traukiasi iš viceministrės pareigų
BNS
Julius Kalinskas/BNS
A. Bilotienė-Motiejūnienė.

Sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė traukiasi iš pareigų, trečiadienį pranešė ministerija.

„Sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio politinėje komandoje – permainos. Viceministrė A. Bilotienė-Motiejūnienė nuo gruodžio 21 dienos palieka savo pareigas Sveikatos apsaugos ministerijoje. Viceministrė iš užimamų pareigų traukiasi dėl kitų veiklos planų“, – rašoma pranešime.

A. Bilotienė-Motiejūnienė darbą ministerijoje pradėjo 2021 metais birželio mėnesį, jos kuruojama sritis – visuomenės sveikata, vakcinacija, COVID-19 valdymas. Buvusios viceministrės projektus ir kuruojamas sritis perims viceministrai Danguolė Jankauskienė ir Aurimas Pečkauskas.

„Prie komandos prisijungusi A. Bilotienė-Motiejūnienė ėmėsi vieno sudėtingiausių uždavinių – nemažai kritikos sulaukusio biudžetinių įstaigų tinklo pertvarkos. Ji padėjo tvirtus pagrindus šiai reformai, apjungiančiai ne vieną ministerijai pavaldžią organizaciją. Atskiro paminėjimo verta kita Aušros kuruojama sritis – COVID-19 valdymas ir vakcinacija, nes tai buvo milžiniško – tiek fizinio, tiek emocinio krūvio – reikalaujantis darbas“, – pranešime cituojamas sveikatos apsaugos ministras.

A. Bilotienė-Motiejūnienė anksčiau dirbo Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose direktore valdymui, Nacionaliniame vėžio institute – direktoriaus patarėja, taip pat yra dirbusi Kazachstano Astanos medicinos universitete klinikinės veiklos vadove ir eksperte, buvo sveikatos apsaugos viceministre.

„Tai buvo itin produktyvus laikotarpis, per kurį teko dirbti net keliomis kryptimis iš karto. Noriu padėkoti ministrui, komandai už parodytą pasitikėjimą ir bendrų tikslų įgyvendinimą. Esu ypač dėkinga visuomenės sveikatos specialistams, kurie per pandemiją įrodė, kad yra nepakeičiami pagalbininkai, rūpinantis visų mūsų sveikata“, – pranešime cituojama viceministrė.

2022 12 21 09:05
Spausdinti