Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


COVID-19
A. Dulkio kritika prezidentūros ekspertams: senjorams reikia ne testų, o skiepų
BNS
Fotobankas
A. Dulkys.

Ekspertams siūlant padaryti senjorams nemokamus greituosius COVID-19 antikūnų testus, sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys teigia, jog senoliams reikia ne testų, o skiepų.

„Nustokime skleisti dviprasmiškas ir neesmines žinutes: senjorams reikia ne testų, senjorams reikia skiepo. Ir mes nekurkime iliuzijos, kad kažkokiomis kitomis priemonėmis mes galėtume pasiekti rezultatą“, – žurnalistams penktadienį sakė ministras.

Prezidentūra anksčiau penktadienį pranešė, jog jos ekspertų grupė siūlo įtvirtinti nemokamus greituosius COVID-19 antikūnų testus senjorams.

Prezidento patarėja Irena Segalovičienė taip pat tvirtino, kad sergamumas COVID-19 ir mirtys nuo šios infekcijos rodo itin prastą situaciją, o tam įtakos turi ir „ultralėti vakcinavimo tempai“, nepakankamas 65-erių ir vyresnio amžiaus gyventojų skiepijimas.

A. Dulkys teigia, jog vyriausiems šalies gyventojams galimybė skiepytis buvo sudaryta prioritetine tvarka vieniems pirmųjų.

Pasak ministro, buvo nuolat sudaromos vis palankesnės galimybės senjorams pasiskiepyti, tačiau dauguma jų nepadėjo.

„Darėme akciją ir su pašto darbuotojais – deja, ir šitos priemonės įtikina tik kas kokį penktą senjorą ir mes vis toliau susiduriame su ta problema“, – kalbėjo A. Dulkys.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje bent vieną skiepą nuo COVID-19 yra gavę maždaug aštuoni iš dešimties 65-79 metų amžiaus grupių senjorai, tačiau tarp 80-ies ir vyresnių pasiskiepijusių mažiau – 65 procentai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 10 01 13:54
Spausdinti