Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


A.Margelis: „Pirmyn! Kartu mes galime“
BNS
(Irmantas Gelūnas nuotr.).

Buvęs konservatorius, Lazdijų rajono meras Artūras Margelis paskelbė įkuriantis naują visuomeninę organizaciją – nepartinį judėjimą „Pirmyn! Kartu mes galime“.

Anot Lazdijų savivaldybės pranešimo, nepartinis judėjimas: „Pirmyn! Kartu mes galime“ šiuo metu turi daugiau nei dešimties narių steigėjų grupę. Ji sukvietė steigiamąjį susirinkimą, patvirtinusią nepartinio judėjimo „Pirmyn! Kartu mes galime“ įstatus. Juose numatyta, kad šis judėjimas yra ne pelno siekianti organizacija, jos veiklos tikslai yra telkti žmones bendriems tikslams, kad visiems būtų gera gyventi Lazdijų krašte, remti pilietines iniciatyvas ir spręsti žmonių problemas.
Šis judėjimas yra ne pelno siekianti organizacija, jos veiklos tikslai yra telkti žmones bendriems tikslams, kad visiems būtų gera gyventi Lazdijų krašte, remti pilietines iniciatyvas ir spręsti žmonių problemas.
Taip pat judėjimas sieks skatinti patriotizmą, laisvės atminties ir pasipriešinimo kovų istorijos įamžinimo išsaugojimą, stiprinti modernią, nepriklausomą, demokratinę valstybę, rajono ekonomikos ir verslo plėtrą bei inovacijas, kartu išsaugant lietuvybę ir kultūros vertybes. Tarp prioritetinių judėjimo tikslų – siekis skatinti draugišką kartų bendravimą, puoselėti šeimos, bendruomenės vertybes, krikščioniškuoju pagrindu ugdyti laisvės, atsakomybės, teisingumo ir solidarumo jausmą, orientuotis į dabarties ir ateities iššūkius, būti atviriems naujovėms ir pokyčiams, siekti efektyvios ir rezultatyvios partnerystės tarp gyventojų ir rajono vadovų. Įstatuose yra punktas, numatantis, kad ši visuomeninė organizacija gali deleguoti savo išrinktus geriausius atstovus dalyvauti rinkimuose į savivaldybės tarybą.

Nepartinis judėjimas

Pasak A.Margelio, nuostata, kad judėjimas yra nepartinis, leis į jį susiburti didesniam būriui aktyvių, norinčių ir galinčių dalyvauti rajono visuomeniniame gyvenime žmonių. Taip pat – ir dalyvaujant rinkimuose į rajono savivaldybės tarybą. Judėjime galės dalyvauti ir įvairių rajone veikiančių politinių organizacijų, partijų nariai, nes priklausymas partijai nebus kliūtis asmenims, norintiems dalyvauti šiame judėjime. Svarbiausia sąlyga – šio judėjimo narius turi sieti tarpusavio supratimas, pasitikėjimas, bendrų tikslų suvokimas ir pasiryžimas padėti kitiems.
Svarbiausia sąlyga – šio judėjimo narius turi sieti tarpusavio supratimas, pasitikėjimas, bendrų tikslų suvokimas ir pasiryžimas padėti kitiems.
A.Margelis meru buvo išrinktas kaip Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų atstovas. Jo narystę partijoje pernai gegužę sustabdė Priežiūros komitetas po Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) pradėto tyrimo dėl Lazdijų  rajono savivaldybės viešosios bibliotekos pirkimų. VPT nustatė, kad iš mero kontroliuotos įmonės „Dzūkų žinios“ televizorių įsigijo 1 tūkst. eurų brangiau, nei jis kainavo mažmeninėje rinkoje – už 4960 eurų, ir taip pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą. Tarnyba taip pat anksčiau paskelbė, jog savivaldybės kanceliarinių prekių ir kopijavimo popieriaus pirkimai iš tos pačios įmonės už daugiau nei 13 tūkst. eurų taip pat vykdyti pažeidžiant įstatymus. Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.  
2017 07 05 13:03
Spausdinti