Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


PORTRETAS
A. Pranckevičius – Briuselio žmogus
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
Europos Parlamentas
A. Pranckevičius: „Kiekvienam dirbančiam Briuselyje labai sveika būtų kartais grįžti į savo valstybę.“.

Įvairius vaidmenis Europos institucijose atlikęs Arnoldas Pranckevičius iš Briuselio išvyksta vadovauti Lietuvos ambasadai Paryžiuje. IQ su juo kalbėjosi apie pastaruosius du ES dešimtmečius ir ateitį.

Iš Panevėžio kilęs A. Pranckevičius į Briuselį pirmą kartą atvyko 2003 m. kaip stažuotojas Europos Parlamente (EP). Lietuva tuo metu dar net nebuvo ES narė, o jis tuomet studijavo Paryžiaus politikos mokslų institute Po. „Buvo labai įdomu stebėti mūsų Vakarų partnerių (italų, prancūzų, vokiečių, portugalų ir kitų) nerimą prieš mums prisijungiant ir prieš mums pakeičiant ES iš esmės“, – prisiminė jis.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Kartu diplomatas papasakojo kitą asmenišką istoriją: „Jau visai baigiau stažuotę EP ir man taip patiko čia, Briuselyje, man taip patiko EP, europinė dvasia ir taip norėjau čia sugrįžti dirbti Europos Sąjungoje ar Europos Sąjungai, ar Lietuvai Europos Sąjungoje, kad vėlyvą vakarą su kuprine ant pečių išeidamas iš EP ir keliaudamas per Leopoldo parką atsisukau į jį ir kito Arnoldo balsu (aktoriaus Arnoldo Schwarzeneggerio) pasakiau: „I’ll be back“ („Aš grįšiu“)... ir grįžau. Svajonės pildosi, jei jomis labai tiki.“

2024 09 05 06:45
Spausdinti