Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


NAUJA PRADŽIA
A. Širinskienė oficialiai prisijungė prie Regionų frakcijos
BNS
Fotobankas
A. Širinskienė.

Opozicinę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakciją palikusi Agnė Širinskienė antradienį oficialiai prisijungė prie kitos opozicinės – Lietuvos regionų – frakcijos.

Antradienį per Seimo posėdį pranešta apie jos pasitraukimą iš valstiečių frakcijos ir Lietuvos regionų frakcijos sprendimą priimti naują narę.

Prisijungus A. Širinskienei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovės Ritos Tamašunienės vadovaujama Lietuvos regionų frakcija padidėjo iki devynių narių, o valstiečių gretos sumažėjo iki 21.

A. Širinskienė sprendimą palikti LVŽS paskelbė pirmadienį. Priežastimis įvardijo išsiskyrusias vertybines pozicijas su Seimo frakcijos nariais, kolegų vangumą ir pavydą.

Katalikų teologiją ir teisę baigusi, humanitarinių mokslų daktarės laipsnį turinti A. Širinskienė į politiką atėjo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga per 2016 metų Seimo rinkimus.

Praėjusią kadenciją ji vadovavo Seimo Sveikatos reikalų, po to – Teisės ir teisėtvarkos komitetui. Šią kadenciją jį yra Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pavaduotoja.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 12 07 10:55
Spausdinti