Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
A. Veryga svarstytų galimybę besimptome forma sergantiems medikams dirbti su COVID-19 pacientais
BNS
Fotobankas
A. Veryga.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad būtų svarstoma galimybė su COVID-19 pacientais leisti dirbti besimptome šios infekcinės ligos forma sergantiems medikams, tačiau tam turi pritarti mokslininkai.

„Tik tokiu atveju, jei mokslininkai labai aiškiai pasakys, kad nei pačiam specialistui dribti, (...) nei pacientui nėra rizikos. Jei gausim tokią specialistų rekomendaciją, žinoma, kad svarstysim“, – pirmadienį spaudos konferencijoje sakė ministras.

Jis taip pat teigė, kad tokia galimybė būtų tik tiems medikams, kurie patys sutiktų tą daryti.

„Niekas jų į darbą varu nevarytų. Kai tai yra liga, žmogus turi teisę gauti nedarbingumą“, – kalbėjo A. Veryga.

„Tai tik jų savanoriškumo atveju ir galėtų jie eiti į darbą. Bet kaip sakiau, nesam gavę tokių labai aiškių mokslininkų įvertinimų, rekomendacijų, ar jie galėtų, ar negalėtų dirbti, nes panašus klausimas yra suformuluotas ir dėl medikų, kurie yra jau persirgę, ar jie galėtų dirbi ir nesiizoliuoti, jei turėtų aukštos rizikos kontaktą“, – pridūrė jis.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro teigimu, šiuo metu šalyje serga apie 1,4 tūkst. asmens sveikatos priežiūros specialistų, iš jų vien per savaitgalį nustatyta pusantro šimto naujų atvejų. Nuo pandemijos pradžios Lietuvoje COVID-19 užsikrėtė apie 2 tūkst. sveikatos priežiūros specialistų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 11 09 16:17
Spausdinti