Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


TREČIADIENIO KALEIDOSKOPAS
Ambicijos sumažinti SND akcizą, Rusijos ir Ukrainos apsikeitimas karo belaisviais ir kitos svarbiausios dienos naujienos
IQ BNS ELTA

Svarbiausių sausio 31-osios naujienų iš Lietuvos ir pasaulio apžvalga.

Ūkininkai ir opozicija spaudžia valdančiuosius

Po praėjusios savaitės ūkininkų protestų Vyriausybei pasiūlius sumažinti suskystintųjų naftos dujų (SND) akcizą iki 41 euro už toną, opozicijos ir ūkininkų atstovai tvirtina, kad SND apmokestinimas turėtų mažėti dar labiau. Pasak opozicijos atstovo Kęstučio Mažeikos, jo frakcija dar pernai pasiūlė SND akcizą mažinti iki 12,94 euro už toną.

Plačiau skaitykite

E. Bajarūnas – specialiosios URM komisijos akiratyje

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) nutarus, kad miuzikle su prezidentu apsilankęs Lietuvos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Eitvydas Bajarūnas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, Užsienio reikalų ministerija (URM) nusprendė sudaryti komisiją galimam tarnybiniam nusižengimui tirti.

Lukas Balandis/BNS
Ambasadorius tikina, kad sąžiningai vykdė savo pareigas.

Prezidentūra su VTEK išvada nesutinka ir pabrėžia, kad prezidentas iš ambasadoriaus dovanų ar paslaugų negavo.

Plačiau skaitykite

Lietuvos debiutas JAV lazerių parodoje

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė JAV, Kalifornijos valstijoje, San Fransisko mieste, vykstančioje pasaulinėje lazerių parodoje „Photonics West 2024“ pirmą kartą istorijoje atidarė nacionalinį Lietuvos stendą. Parodoje dalyvaujantis rekordinis Lietuvos įmonių skaičius rodo jų tikslą tapti vis labiau matomoms tarptautinėje arenoje.

Plačiau skaitykite

EIMIN nuotr.
Lietuvos debiutas JAV lazerių parodoje „Photonics West 2024“.

Rusija ir Ukraina apsikeitė karo belaisviais

Praėjus savaitei po to, kai Maskva apkaltino Kyjivą numušus dešimtis į nelaisvę paimtų Ukrainos karių skraidinusį lėktuvą, Rusija ir Ukraina apsikeitė šimtais karo belaisvių. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pranešė, kad į Ukrainą grįžo 207 asmenys – kariai ir civiliai.

Plačiau skaitykite

Ch. Michelio įspėjimas dėl pagalbos Ukrainai

Likus dienai iki specialaus ES viršūnių susitikimo, skirto milijardinei finansinei pagalbai Ukrainai, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles’is Michelis primygtinai įspėja dėl derybų žlugimo.

Scanpix
Charles`is Michelis.

Dėl naujos ES finansinės paramos Ukrainai iš tikrųjų turėjo būti nuspręsta jau ES viršūnių susitikime praėjusį gruodį. Tačiau tada susitarimą vetavo Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbánas.

Plačiau skaitykite

Nauja JAV ginkluotė Ukrainai

JAV gynybos departamento atstovas Patrickas Ryderis patvirtino, kad Ukraina gali gauti didelio tikslumo didelio nuotolio bombų GLSDB. Pentagono atstovas pabrėžė, kad JAV suteiks papildomą pagalbą Ukrainos saugumo srityje.

Plačiau skaitykite

2024 01 31 17:00
Spausdinti