Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


Apklausa: beveik 90 proc. gyventojų įsitikinę, kad situacija šalyje blogėja
BNS
BNS Foto
Piniginė.

Beveik devyni iš dešimties gyventojų mano, kad reikalai Lietuvoje blogėja, rodo LRT paskelbta apklausa, kuri taip pat parodė, kad gyventojai labiausiai pasitiki kariuomene ir policija, mažiausiai – Seimu ir Vyriausybe.

Apklausa parodė, kad kiek daugiau nei dešimtadalis (12 proc.) gyventojų mano, jog reikalai Lietuvoje pastaruoju metu iš esmės krypsta į gerąją pusę, o beveik devyni iš dešimties (87 proc.) nurodė, kad reikalai šalyje blogėja. 1 proc. respondentų neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Lyginant su spalį atliktu tyrimu, per pastarąjį mėnesį trimis procentiniais punktais sumažėjo gyventojų, kurie mano, kad pastaruoju metu reikalai Lietuvoje iš esmės krypsta į gerąją pusę (atitinkamai tiek pat padidėjo matančių padėties blogėjimą), o, palyginti su apklausa prieš metus, vertinančių, kad situacija šalyje blogėja, padaugėjo 7 procentiniais punktais.

Apklausa taip pat parodė, kad iš 10 pateiktų vertinti institucijų gyventojai, kaip ir anksčiau, labiausiai pasitiki Lietuvos kariuomene (77 proc. pasitiki ir 16 proc. nepasitiki) bei policija (72 proc. pasitiki ir 24 proc. nepasitiki).

Du iš trijų apklaustų Lietuvos gyventojų pasitiki Bažnyčia (66 proc. pasitiki ir 23 proc. nepasitiki), SODRA (66 proc. pasitiki ir 25 proc. nepasitiki) bei prezidento institucija (65 proc. pasitiki ir 26 proc. nepasitiki), šeši iš dešimties pasitiki savivaldybėmis (59 proc. pasitiki ir 34 proc. nepasitiki).

Lietuvos žiniasklaida pusė respondentų pasitiki ir tokia pat dalis nepasitiki (47 proc. pasitiki ir 48 proc. nepasitiki).

Likusiomis trimis institucijomis gyventojai daugiau nepasitiki, nei pasitiki – teismais (40 proc. pasitiki ir 49 proc. nepasitiki), Vyriausybe (29 proc. pasitiki ir 68 proc. nepasitiki) bei Seimu (20 proc. pasitiki ir 76 proc. nepasitiki).

Per pastarąjį mėnesį trimis procentiniais punktais sumažėjo gyventojų dalis, kurie pasitiki policija, Lietuvos žiniasklaida bei Lietuvos Seimu. Kitų institucijų vertinimai nuo spalio nepakito.

Bendrovės „Baltijos tyrimai“ apklausa vyko nuo lapkričio 17 iki gruodžio 2-osios. Tyrimo metu asmeninio interviu būdu apklausta 1015 Lietuvos gyventojų (18 metų ir vyresnių), apklausa vyko 112 atrankos taškų.

2022 12 28 09:12
Spausdinti