Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VISUOMENĖS NUOMONĖ
Apklausos rodo, kad G. Nausėdos ir I. Šimonytės kova dėl prezidento posto dabar baigtųsi taip pat
BNS
BNS foto
I. Šimonytė ir G. Nausėda.

Jeigu antrasis prezidento rinkimų turas vyktų dabar, o jame dalyvautų dabartinis valstybės vadovas Gitanas Nausėda ir premjerė Ingrida Šimonytė, rinkimus vėl laimėtų G. Nausėda, rodo portalo „15min“ pateikiamų apklausų duomenys.

Portalo teigimu, dviejų skirtingais metodais atrinktų apklausų rezultatai leidžia prognozuoti, kad 64 proc. rinkėjų balsuotų už G. Nausėdą ir 36 proc. – už I. Šimonytę.

2019 metais per antrąjį prezidento rinkimų turą, G. Nausėda surinko 66 proc. balsų, I. Šimonytė – 33 procentus.

Tyrimų bendrovės „Vilmorus“ duomenimis, už G. Nausėdą dabar balsuotų 47,6 proc. rinkėjų, už I. Šimonytę – 16,4 proc., o 36,1 proc. apklausos dalyvių tvirtino nežinantys, kurį kandidatą rinktųsi, arba sakė išvis nebalsuosiantys.

Anot įmonės „Norstat“ apklausos, G. Nausėda surinktų 34 proc. balsų, I. Šimonytė – 29 proc., o 37 proc. respondentų buvo neapsisprendę arba būtų nėję į rinkimus.

„Vilmorus“ tūkstantį pilnamečių Lietuvos gyventojų liepos 15–23 dienomis apklausė akivaizdžiuose interviu ir interviu telefonu. „Norstat LT“ liepos 20–27 dienomis atliko internetinę apklausą, jos metu buvo apklausti gyventojai nuo 18 iki 74 metų.

2022 08 17 12:37
Spausdinti