Meniu
Prenumerata

pirmadienis, rugsėjo 16 d.


RAUDONOSIOS VILIJOS LINIJOS
Ar V. Blinkevičiūtė taps premjere?
Karolis Juršys
ELTA
Nuo partijos tolstanti pirmininkė.

Ar akmenys į Vilijos Blinkevičiūtės daržą skrieja pagrįstai? Kokios yra pagrindinės partijos pirmininko atsakomybės – valdyti partiją ar valstybę?

Artėjant Seimo rinkimams, Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) vis dažniau yra priversta atsakinėti į žurnalistų klausimus, o jos pirmininkė V. Blinkevičiūtė turi sugerti kritiką, išsakomą dėl šios nepasiryžimo atskleisti, ar pergalės Seimo rinkimuose atveju ji taptų ministre pirmininke, ar ne.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

Vis dėlto, pažvelgus į Lietuvos politikos istoriją, partijų pirmininkai po sėkmingų Seimo rinkimų premjero atsakomybės imdavosi 2001–2016 m. Pirmąjį nepriklausomybės dešimtmetį premjerai keisdavosi pernelyg dažnai, o du pastaruosius politinius ciklus į Vyriausybės vadovo postą sėda „legionieriai“.

2024 08 01 06:45
Spausdinti