Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


COVID-19
Atvykstant iš ES izoliuotis nebereikės, COVID-19 tyrimo reikės neskiepytiems, nesirgusiems
BNS
Pexels

Nuo šeštadienio į Lietuvą atvykstant iš bet kurios Europos ekonominės erdvės valstybės izoliuotis nebereikės, bet nepersirgusiems COVID-19 ir nepasiskiepijusiems prieš kelionę reikės atlikti tyrimą.

Kaip penktadienį informavo Sveikatos apsaugos ministerija, paveiktų šalių sąraše Europos ekonominės erdvės šalys (Europos Sąjungos valstybės, Islandija, Lichtenšteinas ir Norvegija) iš raudonos zonos perkeliamos į geltoną.

Tai reiškia, kad iš jų atvykstantiems keliautojams izoliuotis nereikės, tačiau COVID-19 tyrimą prieš kelionę bus privaloma atlikti visiems nepaskiepytiems, pastarąsias 180 dienų šia liga nesirgusiems arba anksčiau nei prieš 270 dienų pilnai paskiepytiems, bet negavusiems sustiprinančios vakcinos dozės asmenims.

Renkantis PGR tyrimą, jis turi būti atliktas ne anksčiau nei prieš tris paras. Renkantis antigeno testą, jis turi būti ne ankstesnis nei dvi paros iki atvykimo.

Ir testas, ir septynių dienų izoliacija bus privalomi atvykstantiems ne iš Europos ekonominės erdvės valstybių, kai asmuo neatitinka minėtų persirgimo ar paskiepijimo kriterijų. Paskiepytiems ar persirgusiems asmenims iš trečiųjų šalių taip pat nereikės nei testo, nei izoliacijos.

Be kita ko, atvykstant į Lietuvą taip pat bus pripažįstami skiepai „Nuvaxovid“ ir „Covishield“ vakcinomis, nors jomis Lietuvoje nėra vakcinuojama – t.y. paskiepitiems šiomis vakcinomis taip pat bus taikomos išimtys dėl izoliacijos ir tyrimų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 02 04 12:45
Spausdinti