Meniu
Prenumerata

trečiadienis, birželio 26 d.


SUPRASTI RUSIJĄ
B. Whitmore’as: putinizmas – tik dar viena Rusijos imperializmo apraiška
Vladimiras Laučius
Atlantic Council
B. Whitmore’as: „Maskva suprato būtent taip – kad mes nuolaidžiaujame.“.

Jungtinių Valstijų politologas ir žurnalistas Brianas Whitmore’as rašo knygą, kurios tikslas – parodyti Vakarams, kaip jie klydo dėl Rusijos, ir įspėti apie pavojus, kurie grės ateityje, jei pamokos vėl nebus išmoktos. Vladimiras Laučius jo klausė, ar įmanoma, kad Rusija pasikeistų po Vladimiro Putino?

Apie ką jūsų knyga? Kokie pagrindiniai jos teiginiai?

– Darbinis knygos pavadinimas – „Rusijos iliuzijos: pamokos po Šaltojo karo“, o knygos esmė yra ta, kad joje apžvelgiamas šis 30 metų laikotarpis. Nuo Šaltojo karo pabaigos užaugo visa karta. 1991 m. buvote vaikas, o dabar esate suaugęs žmogus, ir per 30 metų daug kas pasikeitė. Kai prisimenu 10-ojo dešimtmečio pradžią, galvoju, kad tai buvo optimizmo laikotarpis. Demokratinis kapitalizmas triumfavo, sovietinis komunizmas buvo nugalėtas, Vidurio Rytų Europos, Baltijos šalys buvo laisvos.

IQ redakcija rašo apie verslą, politiką, kultūrą ir kitus svarbiausius visuomenės reiškinius. Mes kuriame kokybišką ir išskirtinį turinį. Kviečiame mus palaikyti prenumeruojant mūsų žurnalą sau ar jums artimiems žmonėms mūsų prenumeratos svetainėje https://prenumeratoriai.lt/. Užsisakiusiems žurnalą metams – visas turinys iq.lt svetainėje nemokamas.

2024 05 28 06:45
Spausdinti