Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


MIGRANTAI
„Belavia“ nebeskraidins iš Turkijos į Baltarusiją Irako, Sirijos ir Jemeno piliečių
BNS
Scanpix
„Belavia“.

Baltarusių oro linijos „Belavia“ pranešė nuo penktadienio nebeskraidinsiančios iš Turkijos į Baltarusiją irakiečių, sirų ir jemeniečių.

„Turkijos kompetentingų institucijų sprendimu, nuo 2021 metų lapkričio 12 dienos Irako, Sirijos ir Jemeno piliečiai nebebus priimami į reisus iš Turkijos į Baltarusiją“, – rašoma bendrovės tinklapyje paskelbtame pranešime.

„Belavia“ keleiviams, kuriems taikomas šis draudimas, bus kompensuojami už bilietą sumokėti pinigai, priduriama pranešime.

Anksčiau pranešta, kad oro linijos „Turkish Airlines“ sirams ir irakiečiams nebeparduos kelionių bilietų į Minską. Remdamasi šaltiniais Briuselyje, apie šį Turkijos oro vežėjo sprendimą pranešė Lenkijos naujienų agentūra PAP.

Susisiekimo ministras Marius Skuodis patvirtino šiuos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus.

Baltarusijoje, prie rytinės Europos Sąjungos sienos, šią savaitę susitelkė keli tūkstančiai migrantų. Tai dar labiau padidino pastaraisiais mėnesiais tarp Minsko ir Vakarų tvyrančią įtampą.

Dėl migrantų krizės kurstymo Europos Sąjunga Baltarusijos režimui ketina pritaikyti naujas sankcijas.

Leidinys „Politico“ anksčiau šią savaitę pranešė, kad, siekdama blokuoti migrantų srautą iš Baltarusijos, ES siekia daryti spaudimą oro linijoms ir pareigūnams, padedantiems nelegalius migrantus iš jų gimtųjų šalių gabenti prie Europos Sąjungos sienų.

Antradienį ES sakė spaudžianti 13 valstybių, kad jos nebeleistų savo piliečiams vykti į Baltarusiją, iš kur migrantai mėgina nelegaliai patekti į bloką.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją ir vadina tai hibridine agresija.

Baltarusijai, kuri yra artima Rusijos sąjungininkė, taikomos ES ir kitų Vakarų šalių sankcijos dėl brutalaus susidorojimo su opozicija ir nepriklausoma žiniasklaida po pernai rugpjūtį įvykusių prezidento rinkimų, taip pat dėl gegužę įvykusio incidento, kai Minske buvo priverstinai nutupdytas iš Atėnų į Vilnių skridęs bendrovės „Ryanair“ laineris ir buvo suimtas jame buvęs baltarusių opozicijos tinklaraštininkas bei jo draugė.

A. Lukašenka po griežtos tarptautinės reakcijos į „Ryanair“ lėktuvo nutupdymą gegužės pabaigoje pareiškė, kad dabar Vakarų šalys pačios turės kontroliuoti narkotikų kontrabandą ir nelegalią migraciją.

Tuo metu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienį paragino Europos Sąjungą pradėti dialogą su Baltarusija, norint išspręsti migrantų krizę Lenkijos pasienyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 12 11:57
Spausdinti