Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, rugsėjo 19 d.


KINIJA
Birželio vidurio temperatūros rekordas Pekine – 39,4 laipsnio Celsijaus
BNS
Scanpix

Kinijos meteorologijos tarnyba pranešė, kad Pekine buvo užfiksuota rekordinė birželio vidurio temperatūra – 39,4 laipsnio pagal Celsijų – ir įspėjo visuomenę penktadienį likti namuose.

„Birželio 16 dieną apie 14 val. 30 min. (vietos, 9 val. 30 min. Lietuvos laiku) temperatūra Pekino Nandziao observatorijoje pasiekė 39,4 laipsnio Celsijaus ir pagerino birželio vidurio temperatūros rekordą“, – socialiniuose tinkluose rašė Kinijos meteorologijos administracija.

Mokslininkai teigia, kad dėl visuotinio atšilimo blogėja oro sąlygos. Pastarosiomis savaitėmis daugelyje pasaulio vietų kilo karščio bangos, o Azijoje buvo užfiksuoti temperatūros rekordai.

Kinijos meteorologijos tarnyba nurodė, kad kad artimiausiomis dienomis temperatūra Pekine viršys 37 laipsnius Celsijaus, ir pridūrė, kad miesto gyventojai ir svečiai turėtų kuo mažiau laiko leisti lauke ir saugotis saulės ir šilumos smūgio.

Šiuo metu Pekine galioja antras pagal griežtumą – oranžinis – aukštos temperatūros pavojaus lygis.

Kinijos valstybinės naujienų agentūros „Xinhua“ duomenimis, ketvirtadienį aštuonių šalies provincijų sostinėse užfiksuota iki šiol aukščiausia šių metų temperatūra.

Miesto meteorologas Lei Lei „Xinhua“ nurodė, kad Pekine kelio dangos temperatūra viršijo 50 laipsnių Celsijaus, o tai gali sukelti eismo įvykius.

2023 06 16 14:01
Spausdinti