Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


JAPONIJA
Braškės ir šampanas: nauja Japonijos era ar laikinas pakaitalas?
IQ
Scanpix
Štai ir aš.

Naujasis Japonijos premjeras Yoshihide Suga (71 metų) turi sukaupęs daug politinės patirties, tačiau kartu yra ir balta varna Japonijos elito atstovų valdžioje. Jis turi nedaug laiko iki kitąmet vyksiančių parlamento rinkimų pelnyti ir rinkėjų, ir savo partijos narių pasitikėjimą.

Braškes auginančių ūkininkų šeimoje užaugęs ir po universiteto politinę karjerą iškart pradėjęs Y. Suga pamažu užkopė iki aukščiausio politinio posto. Ilgiausiai Japonijos istorijoje devynerius metus su pertrauka valdžiusio ministro pirmininko Shinzo Abe’s dešinioji ranka turėtų pratęsti pirmtako politiką.

Eidamas vyriausybės sekretoriaus pareigas Y. Suga daugiau dėmesio skyrė užsienio politikai, tačiau dabar teks koncentruotis į vidaus problemas – senstančią visuomenę ir koronaviruso grėsmes ekonomikai.

Analitikai svarsto, kad jis tęs Sh. Abe’s politiką – Japonija atsargiai balansuos santykius su Kinija ir išliks pagrindine JAV sąjungininke regione. Jei Liberalų demokratų partija laimės kitus rinkimus, – o tai labai tikėtina dėl smarkiai susiskaldžiusios opozicijos, – Y. Suga bus realiausias kandidatas į premjero postą.

2020 10 24 10:21
Spausdinti